Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με νέα μικρή άνοδο τείνει να ξεπεράσει την χθεσινή ήπια διόρθωση σημειώνοντας και πάλι υψηλά έτους

Ο ΓΔ με νέα μικρή άνοδο τείνει να ξεπεράσει την χθεσινή ήπια διόρθωση σημειώνοντας και πάλι υψηλά έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητικά για τους αγορασμένους κινείται και σήμερα (Παρ, 26/1) η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (3.45 μμ) μικρή άνοδο +0,50% (στις 881 μονάδες)με μέτριο τζίρο (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους ξένους δείκτες να βρίσκονται κανονικά σε συμπαγή ανοδική τάση.

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο από μηνός μοτίβο : ο ΓΔ εμφανίζεται πολύ δυνατός με σχεδόν καθημερινά νέα υψηλά έτους και με όλους τους δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, με ανοδικές ενδείξεις που σημαίνει περαιτέρω  άνοδο αλλά, λόγω ακριβώς της ισχυρής δυναμικής της αγοράς, ο ΓΔ όλο και ανεβαίνει σε ακόμα πιο υπεραγορασμένα επίπεδα απαιτώντας για γερή διόρθωση.

Η αναμενομένη διόρθωση δεν θα μας ανησυχεί όσο ο ΓΔ δεν θα χάνει το ¼ ή 1/3 του πραγματοποιηθέντος ράλι, δηλαδή, στη παρούσα φάση, όσο ο ΓΔ δεν θα χάνει τις στηρίξεις των 836 μονάδων όπου σε λίγες μέρες θα συμπέσει ο ΕΚΜΟ30 που αποτελεί το πρώτο επίπεδο stop loss για εμάς.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ουτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ δύο μετοχές, οι ΔΕΗ και ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους, περίπου +4% η καθεμιά, σε αντίθεση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα εντυπωσιακή άνοδο με μεγάλους όγκους και σε μη-υπεραγορασμένα επίπεδα.

Όμως αρκετές μετοχές πετυχαίνουν σήμερα νέα υψηλά έτους όπως οι, ΜΙΓ, ΔΕΗ, ΣΑΡ, ΕΥΑΠΣ, ΙΝΤΚΑ, ΟΛΘ, ΛΑΜΔΑ, ΤΙΤΚ, ΦΦ, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ και ΕΧΑΕ.

Σήματα ενίσχυσης θέσεων με ανοδική διάσπαση βραχυχρόνιου σχηματισμού συνέχισης δίνει αυτή τη στιγμή η ΦΦ ενώ τα ίδια σήματα τείνουν να δώσουν οι ΥΓΕΙΑ και ΤΕΝΕΡΓ. Αυτές είναι οι τρεις μετοχές που θα μπορούσαν να αγοράσουν οι υποαγορασμένοι επενδυτές που θα ήθελαν να αυξήσουν λίγο την μετοχική τους έκθεση.

Συσσωρεύσεις / διανομές. Θετική είναι η συσχέτιση σήμερα καθώς δυο μετοχές δείχνουν να αγοράζονται επιθετικά , οι ΙΝΤΚΑ και ΛΑΜΔΑ, ενώ καμία δεν δείχνει να πωλείται σήμερα επιθετικά.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ για να δούμε αν ο ΓΔ θα έχει καταφέρει να κλείσει σε νέο υψηλό έτους άνω των 883 μονάδων (+0,70%).

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text