Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Κάποια βραχυχρόνια σημάδια καθοδικής αναστροφής εμφανίζονται σήμερα

Κάποια βραχυχρόνια σημάδια καθοδικής αναστροφής εμφανίζονται σήμερα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μας προβληματίζει η σημερινή συνεδρίαση (Παρ, 2/2) καθώς ο ΓΔ με μεγάλη πτώση 1,70% στις 871 μονάδες στις 3,40 μμ) πλησιάζει τον αρκετά σημαντικό πυθμένα - χαμηλό κλείσιμο 9 ημερών  των 868 μονάδων. Ηδη ο βραχυχρόνιος δείκτης Macd είναι bearish και τα πράγματα θα χειροτερέψουν αν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 869-868 μονάδων.

Ο σημερινός συνολικός τζίρος είναι μέτριος (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) αλλά οι ευρωπαϊκοί δείκτες δεν τα πάνε καλά σήμερα με χειρότερο τον DAX που διασπά καθοδικά το σημαντικό χαμηλό τριμήνου και τους υπόλοιπους να παρουσιάζουν πλευρική εικόνα και όχι ανοδική ενώ οι αμερικανικοί και αυτοί υπόκεινται σε βραχυχρόνιους κλυδωνισμούς στα ιστορικά τους υψηλά.

Εάν ο ΓΔ κλείσει πολύ άσχημα, εμείς θα αναγκαστούμε να πάρουμε τα μέτρα μας με «προεξοφλητικές» πωλήσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 869 μονάδες δεχόμενος σήματα πώλησης από τον προεξοφλητικό πωλητικό στροφέα (κλείσιμο χειρότερο του -1% σε απόσταση εγγύτερη του +4% από το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών), το ΤΧ θα ρευστοποιήσει ΓΡΙΒ και ΟΤΕ που έχουν τις χειρότερες αποδόσεις στο χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Μόνον τρεις μετοχές, οι ΑΛΦΑ, ΑΤΤ και ΝΗΡ, από τις 47 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε κινούνται αυτή τη στιγμή σε θετικό έδαφος ενώ από τις αρνητικές, μόνον τρεις, οι ΔΕΗ, ΟΛΘ και ΚΟΥΕΣ, καταγράφουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Μεγάλη σημασία έχει να δούμε ποιες μετοχές διανέμονται με μεγάλους όγκους και αυτή τη στιγμή διακρίνουμε μόνον μια δευτερεύουσα, στην ΙΝΤΚΑ, και όχι σε μεγάλο βαθμό.

Θετική εντύπωση μας κάνουν, η ΑΛΦΑ και ιδίως ο ΝΗΡ, που σημειώνουν ανόδους σε τέτοια δύσκολη μέρα ενώ αυτές οι μετοχές έδωσαν χθες ισχυρά σήματα ενίσχυσης θέσεων.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ ελπίζοντας ότι ο ΓΔ δεν θα διασπάσει καθοδικά τον κυλιόμενο πυθμένα του ΧΚ9 ημερών των 868 μονάδων.


 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text