Αρχική | Ειδήσεις | Σκέψεις | "Η πιο σκοτεινή ώρα" - Τα μηνύματα της ταινίας

"Η πιο σκοτεινή ώρα" - Τα μηνύματα της ταινίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
"Η πιο σκοτεινή ώρα" - Τα μηνύματα της ταινίας

Η ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΩΡΑ (The Darkest Hour): Δεν είναι απλά μία εξαιρετική ταινία. Είναι ένα μάθημα ηγεσίας. Παράλληλα όμως είναι και μία επίδειξη της δύναμης που μπορεί να φέρει σε ένα έθνος η ένωση όλων των δυνάμεών του.

Ίσως η κορυφαία στιγμή της ταινίας, είναι στα τελευταία λεπτά της. Όταν ο Τσώρτσιλ (τον υποδύεται εξαιρετικά ο Gary Oldman), εμπνευσμένος από τη διάθεση αντίστασης και αγώνα του αγγλικού λαού, παρά το ότι υπονομεύεται από την "εσωτερική αντιπολίτευση" του κόμματός του, αναγγέλει στο Κοινοβούλιο ότι δε θα δεχθεί να συζητήσει τους όρους μίας ξεφτιλιστικής συνθήκης ειρήνης με τον Χίτλερ και ότι, παρά τις δυσμενέστατες συνθήκες, θα ζητήσει από τον αγγλικό λαό να αγωνιστεί μέχρι το τέλος. Την κρίσιμη εκείνη ώρα, σύσσωμη η αντιπολίτευση τον στηρίζει. Όλοι οι βουλευτές της σηκώνονται από τα έδρανα και χειροκροτούν τον Πρωθυπουργό. Και ακολουθούν οι βουλευτές της συμπολίτευσης! Και έτσι περνά στον αγγλικό λαό, αλλά και σε ολόκληρο το κόσμο που τότε αγωνιζόταν κατά του ναζισμού, το μήνυμα: Όταν, σε τόσο δύσκολες, σε τόσο "σκοτεινές" ώρες, η ηγεσία του λαού είναι ενωμένη, ο λαός εμπνέεται, αγωνίζεται και μεγαλουργεί.

Το κομμάτι αυτό της ταινίας, θα πρέπει να το προβάλουν στη δική μας Βουλή, για να το δουν οι τρακόσιοι, που ανοήτως συνεχίζουν να βουλιάζουν τη χώρα.

 

Γιάννης Σιάτρας

(από το προφίλ μου στο facebook)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text