Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αδύναμη είναι η σημερινή ανοδική αντίδραση του ΓΔ στα επίπεδα των 830-840 μονάδων

Αδύναμη είναι η σημερινή ανοδική αντίδραση του ΓΔ στα επίπεδα των 830-840 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ικανοποιεί η σημερινή (Δευτ, 12/2) ανοδική αντίδραση της αγοράς καθώς η άνοδος του ΓΔ είναι πολύ μικρή (+0,50% στις 832 μονάδες στις 4.05 μμ), ο τζίρος είναι πολύ μικρός (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και το μέχρι τούδε ημερήσιο καντήλι του ΓΔ είναι μαύρο καθώς το άνοιγμα των 10.35 πμ έγινε στις 841 μονάδες και το τρέχον βρίσκεται στις 832, ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες σημειώνουν μεν μεγάλες σχετικά ανοδικές αντιδράσεις (Dax +1,70%), αλλά ξεκινώντας από πολύ χαμηλά επίπεδα (Dax από -11% από το υψηλό έτους σε σχέση με τον ΓΔ που ξεκίνησε από το -6,50% από το υψηλό έτους).

Για να δικαιολογηθούν οι ελπίδες μας ότι θα επανέλθει η ισχυρή ανοδική αγορά των Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου, θα πρέπει ο ΓΔ, (α), να ανακτήσει την διασπασθείσα στήριξη των 835 μονάδων, (β), να ξεπεράσει τον ΕΚΜΟ30 που διέρχεται από τις 842 μονάδες και, (γ), να ξεπεράσει την κυλιόμενη τοπική κορυφή του των 850 μονάδων.

Όσο ο ΓΔ δεν ανακτά τα αναφερθέντα επίπεδα, θα είμαστε καταδικασμένοι να δούμε καθοδική συνέχιση προς τις 800 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Θετικό πρόσημο φέρουν αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και αρνητικό το 1/3 ενώ τρεις μετοχές, οι μικρής σημασίας ΥΓΕΙΑ, ΚΟΥΕΣ και ΠΛΑΘ, πετυχαίνουν άνοδο από +3% έως +4,50% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -2%.

Ωστόσο, όλες σχεδόν οι σημερινές ανοδικές μετοχές διαγράφουν μαύρα ημερήσια καντήλια που σημαίνουν «πωλητικές αντεπιθέσεις» και αδυναμία να κρίνουμε ποιες ανοδικές μετοχές συσσωρεύονται και ποιες διανέμονται.

Και ένας δεύτερος λόγος , καθώς ο συνολικός τζίρος είναι μικρός, καμία μετοχή δεν δείχνει σήμερα να συσσωρεύεται ή να διανέμεται.

Ο ΜΥΤΙΛ μόνον διακινεί μεγάλο τζίρο, τον μεγαλύτερο της ημέρας, 5,5 εκατ ευρώ μέχρις στιγμής με μηδενική μεταβολή τιμής αλλά με μαύρο καντήλι.

Νέα υψηλά έτους σημειώνει σήμερα μόνον η ΙΝΤΚΑ η οποία από τον μήνα Οκτώβριο μέχρις σήμερα έχει σχεδόν διπλασιάσει την τιμή της λόγω αμυντικών φασόν που έχει αναλάβει.

Οι περισσότερες μετοχές με ικανοποιητικές ανόδους από +1,50% έως +4%, απλά αντιδρούν από βραχυχρονίως υπερπωλημένα επίπεδα (από -15% έως -8% που έχουν βρεθεί την Παρασκευή από το υψηλό έτους).

Μόνον η ΥΓΕΙΑ και ΙΝΤΚΑ σημειώνουν σήμερα μεγάλες ανόδους, +4,20% και +3% αντίστοιχα, πολύ κοντά στα υψηλά έτους που σημαίνει ότι είναι μετοχές υποψήφιες για νικήτριες του 2018 και που αξίζουν να βρίσκονται σε δυσκίνητα χαρτοφυλάκια.

Επίσης, θετική εντύπωση μας κάνει η ανάκτηση των 15 ευρώ από τον ΣΑΡ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text