Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κινείται καθηλωμένος κοντά στα (μεσοχρονίως) χαμηλά των 825-810 μονάδων

Ο ΓΔ κινείται καθηλωμένος κοντά στα (μεσοχρονίως) χαμηλά των 825-810 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ούτε η σημερινή (Τρίτης, 13/2) συνεδρίαση μας ικανοποιεί καθώς ο ΓΔ (+0,20% στις 825 μονάδες, στις 4.00 μμ) διατηρείται στα χαμηλά της διόρθωσής του από τα πρόσφατα υψηλά έτους. Ο συνολικός τζίρος είναι μικρός (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επίσης να μην μπορούν να συνεχίσουν την αξιόλογη ανοδική αντίδραση της Παρασκευής.

Επαναλαμβάνουμε την θέση μας σχετικά με το γράφημα του ΓΔ : εάν ο εν λόγω δείκτης δεν πραγματοποιήσει 50% ανοδικό retracement της δεκαπενθήμερης διόρθωσης ξεπερνώντας την κυλιόμενη κορυφή του των 850 μονάδων, εμείς δεν θα τρέφουμε καμία ελπίδα για επάνοδο στην δυνατή bull market του Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 45% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά το οριακά θετικό πρόσημο του ΓΔ οφειλόμενο στις ανόδους των ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΜΠΕΛΑ, ΕΕΕ, ΕΛΠΕ και ΟΠΑΠ, η μεγάλη πλειοψηφία των εμπορεύσιμων μετοχών, τα 2/3 περίπου αυτών, κινούνται αυτή τη στιγμή με αρνητικό πρόσημο. Καμία δε μετοχή δεν σημειώνει μεγαλύτερη μεταβολή πέραν του ±3% που σημαίνει ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι αναμονής ή παγίωσης.

Συσσωρεύσεις / διανομές : οι διανομές αυτή τη στιγμή υπερτερούν των συσσωρεύσεων. Διανέμονται με μέτρια ένταση οι, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ, ΣΕΝΕΡ, ΕΛΧΑ και ΒΙΟ και συσσωρεύεται μόνον η ΕΕΕ από τα χαμηλά της του πενταμήνου.

Υποτιμημένες μετοχές : Είναι νωρίς να σκεφτόμαστε για υποτιμημένες ή υπερβολικά διορθωθείσες μετοχές (προς τούτο θα απαιτούσαμε πτώση του ΓΔ -10% από το υψηλό έτους δηλαδή, πτώση του ΓΔ κάτω των 800 μονάδων). Εν πάσει περιπτώσει, για να είμαστε προετοιμασμένοι για αντιτασικές αγορές σε περίπτωση που κατέρρεε η αγορά κάτω των 800 μονάδων του ΓΔ, ας δούμε ποιες μετοχές χάνουν αυτή τη στιγμή το περισσότερο, χειρότερα του -10%, από το υψηλό τέλους Ιανουαρίου. Και είναι με χτεσινά κλεισίματα οι, ΠΛΑΘ, ΕΤΕ, ΔΕΗ -15%, ΒΙΟ -14%, ΕΛΛ, ΦΡΛΚ -13%, ΕΕΕ, ΦΦ -11% και ΝΗΡ, ΕΛΠΕ -10%. Εξ αυτών προσέχουμε τις μετοχές κερδοφόρων εταιριών όπως των ΠΛΑΘ, ΒΙΟ, ΕΛΛ, ΦΡΛΚ, ΦΦ και ΕΛΠΕ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text