Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ισχυρή ανοδική αντίδραση προς τις 850 μονάδες σημειώνει ο ΓΔ αλλά χωρίς ιδιαίτερο όγκο συναλλαγών

Ισχυρή ανοδική αντίδραση προς τις 850 μονάδες σημειώνει ο ΓΔ αλλά χωρίς ιδιαίτερο όγκο συναλλαγών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Επιφυλακτικοί είμαστε προς το παρόν στην σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς διότι, ναι μεν η άνοδος του ΓΔ είναι μεγάλη (+2% στις 842 μονάδες στις 4.05 μμ), όμως ο συνολικός τζίρος προβλέπεται στα 55 εκατ αντί των 75 που εμείς θα θεωρούσαμε σαν ενδεικτικούς εισόδου μεγάλου κεφαλαίου.

Πάντως, η σημερινή πορεία του ΓΔ δεν είναι και άσχημη. Ο εν λόγω δείκτης σήμερα επανέρχεται πάνω από την γραμμή λαιμού των 836 μονάδων του σχηματισμού κεφαλιού με ώμους που διασπάστηκε προ 5 συνεδριάσεων και επίσης, ο ίδιος δείκτης επανέρχεται πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30, γεγονός που σημαίνει ότι η μεσοβραχυχρόνια τάση ξανάγινε bullish. Παραδόξως όμως, οι δυο βραχυχρόνιοι δείκτες που χρησιμοποιούμε, οι Macd & 4 days range, παραμένουν bearish.

Ο ΓΔ θα μας δώσει πιο πειστικά σημάδια ανοδικής αναστροφής αν κλείσει πάνω από την κυλιόμενη κορυφή του των 850 μονάδων που συμπίπτει με τον μέσον άξονα του 40ήμερου οριζοντίου του εύρους.

Όσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 850 μονάδων, εμείς θα είμαστε επιφυλακτικοί για την ικανότητά του να ξαναμπεί σε πλήρη ανοδική τάση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει πράξεις σήμερα.

Μετοχές

Μόνον δύο μετοχές από τις 47 που παρακολουθούμε φέρουν αυτή τη στιγμή αρνητικό πρόσημο ενώ από τις θετικές οι 11, οι ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, ΕΛΛ, ΠΕΙΡ, ΕΛΛΑΚΤ, ΒΙΟ, ΑΒΑΞ, ΓΕΚΤ, ΕΥΑΠΣ, ΟΤΕ και ΜΙΓ, πετυχαίνουν ανόδους από +3% έως +6%.

Σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε ποιες μετοχές είναι οι προθυμότερες για ανοδική αντίδραση από άποψης ποσοστιαίας ανόδου και όγκων. Διακρίνουμε μόνον δυο, τις υπερβολικά διορθώσασες με χθεσινό κλείσιμο, τις ΕΛΛΑΚΤ και ΒΙΟ, τις οποίες θα αγοράζαμε σήμερα αν είχαμε πολύ μικρή έκθεση πχ, 20% μετοχές και 80% μετρητά.

Καμία μετοχή δεν βρίσκεται σήμερα σε κλασσική θέση για να ετοιμάζεται να δώσει σήμα αγορών κινούμενη λίγο κάτω από έγκυρη αντίσταση.

Τέλος, ο τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ σήμερα σημειώνει μεγάλη άνοδο +2,30% αλλά δεν έχει απομακρυνθεί από την επικίνδυνη βάση του των 900 μονάδων, ούτε έχει πλησιάσει την αντίσταση –σηματοδότη αγορών των 1000 μονάδων (τρέχουσα τιμή 925 μονάδες).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.














 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text