Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να σταθεροποιηθεί στην ουδέτερη περιοχή των 850 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί να σταθεροποιηθεί στην ουδέτερη περιοχή των 850 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ελπίδες εμφανίζονται σήμερα, Πέμπτη, 22/2, στην αγορά καθώς ο ΓΔ με καλή άνοδο +0,75% (στις 844 μονάδες στις 3.50 μμ) και καλούς όγκους (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), τείνει να διασπάσει ανοδικά την κυλιόμενη κορυφή του των 846 μονάδων και να πλησιάσει την πιο προηγούμενη κορυφή του των 850 μονάδων η οποία αποτελεί και υψηλό 10 ημερών και ταυτόχρονα μέσον άξονα της 40ήμερης διακύμανσής του, την οποίαν κορυφή των 850 μονάδων αν διασπάσει ανοδικά, τότε το γράφημά του θα αρχίσει να παρουσιάζει ουδέτερη προς bullish τεχνική εμφάνιση.

Αιτία της σημερινής ανόδου είναι η χθεσινή αναβάθμιση εκ μέρους του πρακτορείου αξιολογήσεων Moodys του αξιοχρέου του ελληνικού Δημοσίου από την χαμηλή κατηγορία Caa2 (σημαντικός κίνδυνος αφερεγγυότητας) στην μεσαία-χαμηλή Β3 (κερδοσκοπική κατηγορία).

Εάν ο ΓΔ κλείσει σήμερα πάνω από την κυλιόμενη κορυφή των 846 μονάδων, τότε θα έχει κάνει ένα βήμα προς την αποφυγή της κατάρρευσης κάτω των 820-200 μονάδων που τώρα αντιμετωπίζει. Αν μάλιστα κλείσει σήμερα και πάνω από τις 850 μονάδες, τότε αυτός ο κίνδυνος κατάρρευσης θα έχει μειωθεί σημαντικά και στην θέση του θα μπουν οι προοπτικές για επάνοδο στα ψηλά των 900 μονάδων μέσα στο επόμενο τρίμηνο Μαρτίου-Μαίου.

Στρατηγική για το κλείσιμ

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις ακόμα κι αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 850 μονάδες.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 5/6 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/6 ενώ 4 μετοχές, οι τρεις τραπεζικές ΕΤΕ, ΑΤΤ και ΕΥΡΩΒ και η μη-τραπεζική ΑΝΕΜΟΣ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5%.

Η μετοχή της ημέρας : Καμία μετοχή δεν διακρίνεται σήμερα από  μεγάλη άνοδο με μεγάλους όγκους ώστε να την ονομάσουμε μετοχή της ημέρας.

Η σημερινή άνοδος του ΓΔ και γενικά της αγοράς οφείλεται καθαρά στις τράπεζες, τις ως γνωστόν βασικές δανείστριες του Ελληνικού Δημοσίου, που θεωρητικά θα ωφεληθούν από την αναβίβαση της αξιοπιστίας του τελευταίου. Ο ΔΤΡ κερδίζει αυτή τη στιγμή +2,40% απομακρυνόμενος κατά 27 μονάδες ή 3% από την επικίνδυνη γραμμή λαιμού των 900 μονάδων που έχει εμφανισθεί προσφάτως στο γράφημά του.

Λίγες είναι οι μη-τραπεζικές  μετοχές που ξεχωρίζουν σήμερα : πρώτιστα ο ΑΝΕΜΟΣ που πετυχαίνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας +4% με καλούς όγκους 70 χιλ τεμαχίων, η ΥΓΕΙΑ που πλησιάζει με μέτρια άνοδο και μέτριους όγκους την σηματοδότρια αγορών αντίστασή της των 0,73 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,71) και η ΤΕΝΕΡΓ που επίσης πλησιάζει με μικρή άνοδο και μέτριους όγκους την σηματοδότρια αγορών της των 5 ευρώ (τρέχουσα τιμή 4,94). Η ΤΕΝΕΡΓ αυτή τη στιγμή είναι η πρώτη μας αγοραστική επιλογή σε περίπτωση που ο ΓΔ σταθεροποιηθεί για λίγο πάνω από τις 850 μονάδες και στην συνέχεια πραγματοποιήσει ένα «ξεπέταγμα».

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ οπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα έχει καταφέρει να κλείσει πάνω από τις δυο κορυφές, των 846 και 850 μονάδων.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text