Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αγκομαχώντας προσπαθεί σήμερα (Τετάρτη, 7/3/2018) να ανακτήσει το ψυχολογικό επίπεδο των 800μονάδων

Ο ΓΔ αγκομαχώντας προσπαθεί σήμερα (Τετάρτη, 7/3/2018) να ανακτήσει το ψυχολογικό επίπεδο των 800μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αδύναμη είναι και σήμερα η αγορά καθώς ο ΓΔ μετά την μεγάλη (περίπου -10%) 30ήμερη διόρθωση από τις 886 στις 794 μονάδες, δεν μπορεί να σημειώσει ένα αξιοπρεπές ανοδικό retracement. Χθες δεν μπόρεσε παρά μια μονάδα να κλείσει πάνω από τις 800 μονάδες εμφανίζοντας μάλιστα μαύρο κηροπήγιο ενώ σήμερα περιορίζεται σε μια ισχνή άνοδο +0,30% (στις 801 μονάδες στις 3.10 μμ) με μικρό τζίρο (40 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο).

Όπως αναφέραμε στο χθεσινό σχόλιο, για να πεισθούμε για την ανοδική δύναμη της αγοράς δεν μας αρκεί ο ΓΔ να ανακτήσει τις 800 μονάδες αλλά επιπλέον απαιτούμε ο ίδιος δείκτης να ανακτήσει το μισό της τελευταίας καθίζησης ΕΒ (κοίτα γράφημα) κλείνοντας πάνω από τις 820 μονάδες.

 

Οσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 820 μονάδων, εμείς θα είμαστε απαισιόδοξοι και με μικρό ποσοστό μετοχών στο χαρτοφυλάκιό μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου το 1/3 με μετοχές και 2/3 με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινείται το 1/3 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά τα 2/3 ενώ μια μετοχή, η ΚΟΥΕΣ, σημειώνει μεγάλη άνοδο, λίγο μεγαλύτερη του +3%, σε σύγκριση με τρεις μετοχές, τις ΕΛΧΑ, ΣΕΝΕΡ και ΟΛΘ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5%.

Μόνον δυσάρεστες παρατηρήσεις έχουμε να κάνουμε στις μέχρις στιγμής συνεδρίαση.

Καταρχάς, σήματα ελάφρυνσης θέσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων δέχονται σήμερα οι, ΣΕΝΕΡ, ΕΛΧΑ.ΕΛΛ και ΠΛΑΘ. Η ΣΕΝΕΡ μάλιστα διανέμεται με μεγάλους όγκους.

Τέτοια σήματα πωλήσεων τείνουν να λάβουν οι ΒΙΟ και ΕΛΠΕ.

Συσσωρεύσεις / διανομές . Καθώς η σημερινή συνεδρίαση έχει μικρούς τζίρους, καμία μετοχή δεν αγοράζεται με μεγάλους όγκους (συσσώρευση) ενώ η ΣΕΝΕΡ πωλείται με μεγάλους όγκους (διανομή).

Ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ κερδίζει αυτή τη στιγμή μόνον +0,70% παραμένοντας στην περιοχή των 850 μονάδων μη μπορώντας να επανέλθει στο σημαντικό επίπεδο, πρώην στήριξη, των 900 μονάδων.

Σήμερα, όπως αύριο και μεθαύριο, δεν θα μεταδοθεί μετασυνεδριακό σχόλιο. Στο σημερινό κλείσιμο θα προσέξουμε αν ο ΓΔ θα μπορέσει να κλείσει πάνω από τις 800 μονάδες.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text