Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να επανέλθει σε ανοδική τάση

Ο ΓΔ προσπαθεί να επανέλθει σε ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή συνεδρίαση (Δευτ, 12/3)  με τον ΓΔ να σημειώνει μεγάλη άνοδο +1,50% (στις 833 μονάδες στις 3.45 μμ) αλλά με μικρό τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανάλογες συμπεριφορές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που και αυτά προσπαθούν ανοδικά retracement από 1/3 έως ½ της μεγάλης διόρθωσης Φεβρουαρίου ενώ οι αμερικανικοί δείκτες κατά μέσον όρο πλησιάζουν το υψηλό 2018 (ο Nasdaq την Παρασκευή σε νέο υψηλό έτους).

Το ενδιαφέρον της σημερινής συνεδρίασης έγκειται στο γεγονός ότι ο ΓΔ αφού την Παρασκευή κατόρθωσε να ανακτήσει το μισό του δεύτερου πτωτικού κύματος της Φλεβαριάτικης διόρθωσης κλείνοντας λίγο πάνω από τις 820 μονάδες, σήμερα διασπά ανοδικά τον ΕΚΜΟ30 και επιπλέον αν κλείσει πάνω από +1,50%, θα δεχθεί σήματα αγορών από το σύστημα του «προεξοφλητικού στροφέα» (κοίτα βιβλίο στροφέα εκδ Eurocapital, σελίδα 54).

Σε αυτή τη περίπτωση το ΤΧ θα εγκαταλείψει την απαισιοδοξία του και θα προχωρήσει σε επαναγορές μετοχών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ δεχθεί σήματα αγορών από τον προεξοφλητικό στροφέα κλείνοντας πάνω από τις 833 μονάδες (+1,50%), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 35% σε 50-55%. Η επιφυλακτικότητά μας στο να επανέλθουμε δυναμικά στην αγορά οφείλεται πρώτον, στους σημερινούς μικρούς όγκους και δεύτερον, σε μια διαίσθησή μας ότι η ανοιξιάτικη ανοδική αντίδραση μπορεί να είναι ψευδής.

Μετοχές

Μόνον 3 μετοχές από τις 47 που παρακολουθούμε φέρουν αυτή τη στιγμή αρνητικό πρόσημο ενώ από τις θετικές, 7 μετοχές, οι ΜΙΓ, ΕΥΡΩΒ, ΒΙΟ, ΠΛΑΙΣ, ΕΛΧΑ, ΕΤΕ και ΜΟΗ, πετυχαίνουν ανόδους από +3% έως +6%.

Η μετοχή της ημέρας : σε καμία μετοχή δεν δίνουμε σήμερα τέτοιο τίτλο αφού καμία δεν σημειώνει μεγάλη άνοδο με μεγάλους όγκους και κοντά σε καλογραμμένη αντίσταση.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει μόνον η ΤΕΝΕΡΓ με μεγάλους όγκους.

Ο δείκτης τραπεζών ΔΤΡ ανακτά σήμερα την αντίσταση – πρώην στήριξη των 900 μονάδων, γεγονός πολύ θετικό για όλη την αγορά.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ σε περίπτωση που ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 833 μονάδες (+1,50%). Θα βρούμε 3-4 μετοχές που θα σημειώσουν ικανοποιητική άνοδο άνω του +1,25% με μεγάλους όγκους και σε καλή διαγραμματική θέση δηλαδή, κοντά στα υψηλά έτους και με αύξηση κερδών 9μήνου 2017.

Πρώτη επιλογή μας είναι η ΤΕΝΕΡΓ. 

Δεύτερη επιλογή μας θα είναι δυο μετοχές με πολύ καλά θεμελιακά στοιχεία και κοντά στα υψηλά έτους, οι ΜΥΤΙΛ και ΣΑΡ.

Τρίτη επιλογή μας θα είναι οι ΓΕΚΤ, ΑΝΕΜΟΣ, ΒΙΟ, ΑΡΑΙΓ,ΙΝΛΟΤ.

Τέλος, θα λάβουμε υπόψη μας και δυο υποτιμημένες μετοχές κερδοφόρων εταιριών, τις ΦΦ και ΕΧΑΕ.


Θα επανέλθουμε στις 6,00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text