Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί μετά κόπων να βαστήξει τα μεγάλα κέρδη της περασμένης εβδομάδας και την θέση του πάνω από τον ΕΚΜΟ30 (ή «τριαντάρη»)

Ο ΓΔ προσπαθεί μετά κόπων να βαστήξει τα μεγάλα κέρδη της περασμένης εβδομάδας και την θέση του πάνω από τον ΕΚΜΟ30 (ή «τριαντάρη»)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μέτρια χαρακτηρίζουμε την μέχρις στιγμής σημερινή συνεδρίαση (Τετ, 14/3, 3.55 μμ) καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,30% (στις 826 μονάδες) και μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) βαστά μεν το 85% της τελευταίας ισχυρής +4,80% ανοδικής αντίδρασης  αλλά, από την άλλη μεριά, διασπά καθοδικά κατά 2 μονάδες την γραμμή του ΕΚΜΟ30 και ταυτόχρονα κάνει πιο εμφανή την κυλιόμενη κορυφή των 831 μονάδων που βρίσκεται σε κατηφορική διάταξη με τις προηγούμενες φλεβαριάτικες κορυφές των  886 και 846 μονάδων φανερώνοντας ύπαρξη καθοδικής τάσης.

Θα αξιολογήσουμε την σημερινή συνεδρίαση βάσει του κλασσικού ψυχολογικού κανόνα των «ποσοστιαίων retracements» κατά τον οποίον αν ο ΓΔ κλείσει σήμερα πάνω από τις 813 μονάδες χάνοντας λιγότερο από το μισό της αναφερθείσας ανοδικής αντίδρασης, τότε θα δικαιολογούνται ελπίδες ανοιξιάτικης ανάκαμψης. Και αντίθετα, αν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 813 μονάδων χάνοντας περισσότερο από το μισό της τελευταίας ανοδικής αντίδρασης, τότε η κορυφή των 831 μονάδων θα γίνει πιο εμφανής και η καθοδική τάση πιο συμπαγής αποτρέποντας τους υποψήφιους αγοραστές να αγοράσουν και ενθαρρύνοντας τους υποψήφιους πωλητές να πουλήσουν.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Πολύ πιο πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς από όσο δείχνει η ελάχιστη πτώση -0,30% του ΓΔ καθώς τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών κινούνται αρνητικά και το ¼ θετικά αλλά καμία μετοχή δεν καταγράφει μεγάλη μεταβολή πέραν του ±3%.

Η σημερινή συνεδρίαση δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα περιστατικά σε μετοχές.

Διακρίνονται θετικά οι τρέχουσες αγαπημένες μας ΜΥΤΙΛ και ΣΑΡ με τον πρώτο να ξεπερνά με αρκετά ικανοποιητικό όγκο το ψυχολογικό όριο των 10 ευρώ και τον δεύτερο να πλησιάζει το δικό του ψυχολογικό όριο των 15 ευρώ.

Διακρίνονται αρνητικά οι τραπεζικές μετοχές που έχουν και μεγάλο βάρος στην αγορά. Ο ΔΤΡ χάνει αυτή τη στιγμή -0,90% κατερχόμενος στις 872 μονάδες και απομακρυνόμενος από την αντίσταση-στήριξη των 900 μονάδων. Όμως, όπως βλέπουμε στο γράφημα, για να δικαιολογηθούν ελπίδες ότι ο ΓΔ θα σπάσει την φλεβαριάτικη κορυφή Α των 1000 μονάδων και την περσυνή κορυφή Κ των 1140 μονάδων, θα πρέπει να ξεπεράσει το πρώτο εμπόδιο – αντίσταση των 935 μονάδων (κορυφή Β). Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 935 μονάδων, οι τράπεζες δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν κεφάλι.

 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ ελπίζοντας ο ΓΔ να κλείσει πάνω από τον ΕΚΜΟ30 των 828 μονάδων.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text