Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά ανθίσταται στις πωλητικές πιέσεις

Η αγορά ανθίσταται στις πωλητικές πιέσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η σημερινή (Τετ, 28/3) αντίσταση του ΓΔ κατά της καθοδικής τάσης. Ναι μεν το ημερήσιο καντήλι του ΓΔ είναι αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ, «σφυρί» (άνοιγμα στα ψηλά της ημέρας των 790 μονάδων (-0,60%), καθίζηση στο ενδοημερήσιο χαμηλό των 782 μονάδων (-1,50%) , επαναφορά στο υψηλό των 790) ωστόσο, η μεσοπρόθεσμη εικόνα του Δείκτη και όλων σχεδόν των μετοχών είναι καθαρά bearish. Οι σημερινοί τζίροι είναι και πάλι χαμηλοί (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) δείχνοντας απουσία αγοραστών ενώ οι ξένοι δείκτες συνεχίζουν να κινούνται κοντά στα χαμηλά έτους δηλαδή, σε καθοδική τάση.

Θα δεχτούμε ότι «κάτι κινείται» μόνον αν ο ΓΔ ανακτήσει το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων και κυρίως, αν ανακτήσει το μισό του τελευταίου καθοδικού κύματος από τις 831 στις 785 μονάδες κλείνοντας πάνω από τις 810 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνουμε πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των μετοχών και ανοδικά το 1/5 ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη μεταβολή τιμής πέραν του ±3%.

ΕΕΕ : είναι η μετοχή που συγκρατεί σήμερα την πτώση του ΓΔ σημειώνοντας άνοδο +1.70% σε νέα υψηλά 2018 και δίδοντας σήματα ενίσχυσης θέσεων με ανοδική διάσπαση αγκιστριού. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΕΕ αποτελεί την άμυνα των μετοχικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων με την έννοια ότι όντας αυτά υποχρεωμένα να διατηρούν ένα ελάχιστο ποσοστό μετοχών στα χαρτοφυλάκιά τους, αγοράζουν την κατεξοχήν αμυντική ΕΕΕ όταν πουλούν άλλες μετοχές λόγω της γενικής καθοδικής τάσης.

Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ : Σήμερα ξανά χάνει τις 800 μονάδες (τώρα στις 791 με πτώση -1,20%) αντιδρώντας σε δημοσιεύματα ότι οι ελληνικές τράπεζες σίγουρα θα χρειαστούν εντός δωδεκαμήνου και νέα ανακεφαλαιοποίηση, την τέταρτη της δεκαετίας, σε τιμές χαμηλότερες αυτών της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης του Δεκεμβρίου 2015. Και όπως ξέρουμε ο ΔΤΡ επηρεάζει σημαντικά τον ΓΔ και γενικά το συστημικό μέρος των τιμών όλων των μετοχών.

Νέα υψηλά έτους σημειώνει σήμερα μόνον η ΕΕΕ και νέα χαμηλά έτους οι, ΕΥΔΑΠ και ΑΔΜΗΕ.

Τείνουν να δώσουν σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων οι, ΟΠΑΠ. ΙΝΤΚΑ. ΣΑΡ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΛΘ και ΑΝΕΜΟΣ ενώ τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων μόνον οι δευτερευούσης σημασίας ΚΟΥΕΣ και ΙΑΣΩ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text