Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει ήπια προ των πυλών των 850 μονάδων

Ο ΓΔ διορθώνει ήπια προ των πυλών των 850 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Επί τέλους, η διόρθωση που περιμέναμε ήρθε σήμερα (Παρ, 20/4) και είναι ιδανική : με μέτρια πτώση -0,60% (στις 843 μονάδες, στις 4.00 μμ), με μέτριο τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), με ευνοϊκό κηροπήγιο στον ΓΔ (σφυρί), με retracement μόνον 10% του απριλιάτικου ράλι και με ανάλογες ήπιες διορθώσεις στα διεθνή χρηματιστήρια.

Θα αρχίσουμε να ανησυχούμε μόνον αν ο ΓΔ χάσει το 1/3 του αναφερθέντος ράλι δηλαδή, -3% ή 23 μονάδες από την χθεσινή κορυφή των 848 μονάδων και αυτή τη στιγμή χάνει μόνον το 1/10 του ράλι ή μόνον 5 μονάδες που σημαίνει ότι η ανοδική τάση είναι ακόμα αλώβητη και ενεργή.

Και το κυριότερο, η σημερινή διόρθωση θα μας είναι πολύ χρήσιμη με την έννοια ότι  θα ενισχύσουμε τις long θέσεις μας στο ανοδικό της γύρισμα και στην υπέρβασή της.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 33% με μετρητά και 66% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των 47 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το ¼ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη μεταβολή τιμής πέραν του ±3% που σημαίνει ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι περισσότερο παγίωσης ή σταθεροποίησης παρά διόρθωσης.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Ωστόσο, μας δίνουν θετικές εντυπώσεις: η ΦΦ για τις μεγάλες συσσωρεύσεις της (180 χιλ τεμαχίων ή 3 εκατ ευρώ), η ΥΓΕΙΑ που ισοφαρίζει το υψηλό έτους των 0,94 ευρώ (λέγεται ότι η εξαγορά της από το CCV capital θα γίνει στα 1,20) και οι ΑΡΑΙΓ και ΙΑΣΩ που διαγράφουν υποσχόμενο σχηματισμό ανοδικού τριγώνου τείνοντας να το διασπάσουν ανοδικά.

Οι διανομές στον ΜΥΤΙΛ των 500.000 τεμαχίων δεν μας ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς η μετοχή διαγράφει ημερήσιο άσπρο σφυρί (άνοιγμα σε σχετικά υψηλό ημέρας, χαμηλό στα πολύ χαμηλά (-3,50%) και τρέχον (-1,10%) πάνω από το άνοιγμα).

Περισσότερο μας ανησυχεί ο ΟΤΕ που διανέμεται (-1,80% με 650 χιλ τεμάχια) και λιγότερο ο ΣΑΡ (-2,20% αλλά με μικρό όγκο 15 χιλ τεμαχίων).

Τέλος, οι τράπεζες δεν  μας ανησυχούν προς το παρόν καθώς ΔΤΡ σημειώνει ελάχιστο retracement περίπου, ούτε 5%, του ισχυρότατου +25% απριλιάτικου ράλι.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ ευχόμενοι ο ΓΔ να κλείσει αρνητικό αλλά ψηλότερα του ανοίγματός του των 844 μονάδων.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text