Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί χωρίς αποτέλεσμα μέχρις στιγμής να ανακτήσει τις 850 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί χωρίς αποτέλεσμα μέχρις στιγμής να ανακτήσει τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι άσχημη η σημερινή συνεδρίαση, Δευτ, 23/4/2018, καθώς, ναι μεν ο ΓΔ (-0,05% στις 844 μονάδες στις 3.40 μμ) απέτυχε 4 φορές ενδοημερησίως να ξεπεράσει τις 850 μονάδες που ήταν και υψηλό 30 ημερών, όμως, διατηρεί το 95% της μεγάλης απριλιάτικης εκτίναξης +8,50% απέχοντας τώρα μόλις 4 μονάδες ή 0,50% από το υψηλό 30 ημερών των 848 μονάδων της περασμένης Πέμπτης.

Η διήμερη μέχρις στιγμή διόρθωση της αγοράς δεν μας δυσαρεστεί αφού η υποχώρηση του ΓΔ είναι μικρή (-0,50% από το κλείσιμο Πέμπτης ή -0,05% από το κλείσιμο της Παρασκευής), και οι τζίροι επίσης είναι μικροί, 55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο.

Τουναντίον, η από κορυφής Πέμπτης διόρθωση μας είναι επιθυμητή διότι σε ενδεχόμενο ανοδικό της γύρισμα θα μας δώσει την ευκαιρία να εισέλθουμε στην εδραιωμένη ανοδική τάση (όπως δείχνει η θετική ένδειξη του σημαντικού δείκτη ΕΚΜΟ(15-80) και των πιο βραχυχρονίων δεικτών τάσης).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει θετικός αλλά κάτω από την κορυφή των 848 μονάδων (+0,50%), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 66% σε 75% ενώ εάν καταφέρει και κλείσει πάνω από το υψηλό μήνα των 848 μονάδων (>+0,50%) , θα αυξήσουμε περαιτέρω την έκθεσή μας στο περίπου 90%.

Μετοχές

Ενώ η μεταβολή του ΓΔ είναι περίπου μηδενική, οι πτωτικές μετοχές είναι περισσότερες των ανοδικών αλλά καμία δεν χάνει περισσότερο του -3% όπως και καμία δεν κερδίζει πάνω από +3% κάνοντας να φαίνεται η σημερινή συνεδρίαση από αυτή την άποψη, των μετοχών με μεγάλη άνοδο / πτώση, σας συνεδρίαση αναμονής.

Η μετοχή της ημέρας : πριν μια ώρα θα λέγαμε ότι ήταν οι ΕΛΛΑΚΤ και ΣΕΝΕΡ που σημείωναν μεγάλες ανόδους άνω του +3% με μεγάλους όγκους, αλλά τώρα με την τρέχουσα ενδοημερήσια διόρθωση, οι μετοχές αυτές έχασαν μερικώς τις μεγάλες ανόδους και δεν μπορούν να ονομασθούν σαν μετοχές της ημέρας.

Περισσότερο μας ενδιαφέρει η ΠΛΑΘ που σήμερα με αρκετά μεγάλη άνοδο +2,80% και αρκετά ικανοποιητικούς όγκους, 12 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, δίνει μεσοχρόνιο σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού διμήνου.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών είναι οι, ΕΛΠΕ και ΤΕΝΕΡΓ. Είναι μετοχές που θα αγοράσουμε εάν ο ΓΔ κλείσει σήμερα θετικός.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text