Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Εντείνονται σήμερα οι διορθωτικές πιέσεις στην αγορά με τον ΓΔ να τείνει να χάσει το μισό του ισχυρού απριλιάτικου ράλι

Εντείνονται σήμερα οι διορθωτικές πιέσεις στην αγορά με τον ΓΔ να τείνει να χάσει το μισό του ισχυρού απριλιάτικου ράλι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσάρεστη έκπληξη αποτελεί η σημερινή συνεδρίαση (Τετάρτης, 25/4) με τον ΓΔ ο οποίος αφού διήλθε ένα ήπιο διορθωτικό τριήμερο να σημειώνει σήμερα μεγάλη πτώση -1,50% (στις 825 μονάδες στις 3.40 μμ) με μέτριο τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανάλογες δυσμενείς εξελίξεις στους διεθνείς δείκτες που και αυτοί έχουν χάσει κατά μέσον όρο το 1/3 της απότομης εκτίναξης του Απριλίου.

Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή έχει συμπληρώσει πτωτικό retracement -35% του ράλι του α’ 20ημέρου του Απριλίου και αν χάσει ακόμα 5 μονάδες ή -0,60% δηλαδή -2,30% από το χθεσινό κλείσιμο, τότε θα έχει διασπάσει καθοδικά τον προειδοποιούντα καθοδική αναστροφή ΕΚΜΟ30 και αν χάσει ακόμα 4 μονάδες ή -0,50% δηλαδή -2,80% από το χθεσινό κλείσιμο, τότε θα έχει χάσει το μισό απριλιάτικο ράλι αυξάνοντας τις πιθανότητες για επανεμφάνιση καθοδικής τάσης προς νέο χαμηλό 2018 κάτω των 780 μονάδων.

Για σήμερα λοιπόν προσέχουμε τις 818 μονάδες (-2,30% από το χθεσινό κλείσιμο) όπου διέρχεται ο ΕΚΜΟ30.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις ακόμα κι αν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 818 μονάδες.

Μετοχές

Μόνον 6 μετοχές μικρής σημασίας κινούνται αυτή τη στιγμή ανοδικά και με ανόδους μικρότερες του +1,50% ενώ από τις υπόλοιπες 41 μετοχές (του συνόλου των 47 εμπορεύσιμων που παρακολουθούμε) που σημειώνουν πτώσεις, τρεις μετοχές, οι ΑΤΤ, ΕΤΕ και ΣΑΡ, βυθίζονται από -3% έως -8%.

Η μεγάλη χαμένη της σημερινής συνεδρίασης είναι η ΑΤΤ με πτώση -7,50% (στα περίπου 3,2 λεπτά) καθώς φημολογείται ότι έχει αποφασιστεί νέα ΑΜΚ στα 0,03 ευρώ (στα 3 λεπτά).

Η δευτερη μεγάλη χαμένη είναι η ΕΤΕ με πτώση αυτή τη στιγμή -3,40% (στα περίπου 30 λεπτά). Ισως και η ΕΤΕ να χρειαστεί σύντομα μια Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, σε τιμή κάτω των 30 λεπτών που έγινε η ΑΜΚ Δεκεμβρίου 2015.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η έλλειψη διανομών. Καμία μετοχή δεν σημειώνει πτώση με μεγάλους όγκους, γεγονός παρηγορητικό για την άσχημη συνεδρίαση που βιώνουμε σήμερα.

Και ένα δεύτερο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης είναι το ότι οι σημερινές μεγάλες πτώσεις στις κατιδίαν μετοχές, ανάγκασαν τις τελευταίες να απομακρυνθούν από τον αγοραστικό τους στροφέα, όπως παρατηρούμε στις, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΑΡΑΙΓ,ΒΙΟ, ΤΕΝΕΡΓ και μερικές ακόμα.

Τραπεζικός δείκτης : σημειώνει σήμερα μεγάλη πτώση, σχεδόν διπλάσια του ΓΔ πραγματοποιώντας όμως μικρό σχετικά πτωτικό retracement (περίπου το -20%) της προηγηθείσας εκτίναξης Απριλίου καθώς η τελευταία ήταν πολύ μεγάλη (+25% μέσα το πρώτο εικοσαήμερο Απριλίου, δηλαδή τριπλάσια του ΓΔ). Αυτή τη στιγμή ο ΔΤΡ βρίσκεται στις 925 μονάδες (-2,50%) και θα πρέπει να πέσει κάτω από τις 900 μονάδες ώστε να φανεί ότι κινδυνεύει από κύρια καθοδική αναστροφή.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text