Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ισχυρή ανοδική αντίδραση μετά από 4ήμερη διόρθωση σημειώνει σήμερα ο ΓΔ αλλά με μικρόν όγκο

Ισχυρή ανοδική αντίδραση μετά από 4ήμερη διόρθωση σημειώνει σήμερα ο ΓΔ αλλά με μικρόν όγκο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ευχαριστημένοι με ένα ερωτηματικό (τους όγκους) μας αφήνει η μέχρις στιγμή σημερινή συνεδρίαση, Πέμπτης, 26/4, με τον ΓΔ να πετυχαίνει μεγάλη άνοδο +1,50% (στις 838 μονάδες στις 3.45 μμ) με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με σταθεροποιητικές τάσεις στους ξένους δείκτες.

Σήμερα καταφέρνει ο ΓΔ, πρώτον, να ανακτήσει πάνω από το μισό της 4ήμερης διόρθωσης κινούμενος πάνω από τις 836 μονάδες που είναι η μέση τιμή της διόρθωσης και, δεύτερον, ο ίδιος δείκτης να δέχεται σήματα αγορών από το σύστημα του «ανοδικού γυρίσματος μετά από ανοδική διάσπαση αγοραστικού στροφέα – ΥΚ20» (κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδόσ Eurocapital, σελ 85).

Οι επιβεβαιώσεις του ανωτέρω σήματος είναι μέτριες : ναι από την μεγάλη άνοδο του ΓΔ, όχι από τους όγκους, ναι από το πλάτος των μετοχών και όχι από τον Nasdaq που βρίσκεται σε μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση. Συνεπώς εμείς θα προχωρήσουμε σε περιορισμένες αγορές.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει θετικός, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 66% σε 70-75%, αναλόγως της διαμόρφωσης των επιβεβαιωτικών παραγόντων κατά το κλείσιμο.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται σήμερα τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/5 ενώ 4 μετοχές, οι τραπεζικές ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ συν την ΠΛΑΘ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2,50%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια τους όγκους και την διαγραμματική θέση, καμία μετοχή δεν παίρνει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Δύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, πρώτον, η μεγάλη ανοδική αντίδραση των τραπεζών με τον ΔΤΡ να επανέρχεται στις 950 μονάδες (+2,50% σήμερα) και, δεύτερον, οι μικροί όγκοι σε όλες τις μετοχές. Τα δυο αυτά χαρακτηριστικά δεν μας ευχαριστούν ιδιαίτερα.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης.

Επίσης, καμία μετοχή δεν πετυχαίνει νέα υψηλά έτους 2018 (μόνον η ΠΛΑΘ σημειώνει νέα υψηλά διμήνου) και καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Επιπλέον, καμία μετοχή δεν συσσωρεύεται ή διανέμεται σήμερα.

Συμπερασματικά, η σημερινή συνεδρίαση μοιάζει περισσότερο σαν παγίωσης της σχετικά υψηλής θέσης του ΓΔ παρά σαν ανοδικής αντίδρασης.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ : μια ή δυο από τις τρεις μη-τραπεζικές που έχουμε επισημάνει για την ανοδική τους δύναμη και είναι οι, ΜΥΤΙΛ, ΑΡΑΙΓ και ΤΕΝΕΡΓ.


Σήμερα δεν θα μεταδοθεί μετασυνεδριακό σχόλιο παρά μόνον η αναγγελία πράξεων κατά τις 6.00 μμ..

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text