Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επαναλαμβάνει τις προσπάθειές του προς επίτευξη νέου υψηλού εποχής πάνω από τις 850 μονάδες

Ο ΓΔ επαναλαμβάνει τις προσπάθειές του προς επίτευξη νέου υψηλού εποχής πάνω από τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θετική για τους αγορασμένους, ειδικά τραπεζών, είναι η σημερινή συνεδρίαση (Παρ, 27.4) με τον ΓΔ να σημειώνει ικανοποιητική άνοδο +1,10% (στις 845 μονάδες στις 4.00 μμ) αλλά και πάλι με μικρό τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μεσοχρονίως αδύναμους τους κύριους ξένους δείκτες.

Ο ΓΔ μετά την χθεσινή του επιτυχία να διασπάσει ανοδικά τον ΕΚΜΟ30, σήμερα ανακτά πάνω από το μισό της πρόσφατης 4ήμερης διόρθωσης από τις 848 στις 825 μονάδες ξεπερνώντας τον μέσον άξονα των 836 μονάδων γεγονός που προσδίδει στο μεσοπρόθεσμο γράφημά του σχεδόν απόλυτα bullish χαρακτήρα καθώς όλοι οι δείκτες τάσης του ΓΔ φέρουν ανοδικές ενδείξεις και ο ίδιος ο ΓΔ απέχει μόλις 3 μονάδες ή 0,40% από το απριλιάτικο υψηλό των 848 μονάδων.

Η αγορά δείχνει λοιπόν να ξεπερνά την αναφερθείσα 4ήμερη διόρθωση και εμείς προετοιμαζόμαστε για αύξηση των μετοχικών μας θέσεων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από την κορυφή-αγκίστρι των 848 μονάδων, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 73% σε 80-90% αναλόγως των όγκων και πορείας των ξένων δεικτών.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το ¼ ενώ 5 μετοχές, οι 4 των συστημικών τραπεζών συν την ΣΕΝΕΡ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +7% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΑΤΤ και ΦΦ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα ήταν μια από τις 4 τραπεζικές αλλά οι μικροί όγκοι τους δεν το επιτρέπει.

Η σημερινή άνοδος του ΓΔ οφείλεται αποκλειστικά στις τράπεζες με τον ΔΤΡ να κερδίζει αυτή τη στιγμή +5,20% ξεπερνώντας το πρόσφατο υψηλό των 982 και πλησιάζοντας το υψηλό έτους των 1000 μονάδων. Εμείς συνεχίζουμε να είμαστε επιφυλακτικοί έναντι των τραπεζών κυρίως λόγω της μεγάλης μεταβλητότητας της τιμής τους που μας αναγκάζει να βάζουμε πολύ χαμηλά το stop loss το οποίο αν χτυπήσει θα μας προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Όμως οι σημαντικές μη-τραπεζικές μετοχές δεν πάνε καλά σήμερα με πτώση τιμών στις, ΦΦ, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛ, ΔΕΗ, ΜΠΕΛΑ, ΓΕΚΤ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΛΑΚΤ, ΣΑΡ και ΜΟΗ. Αυτή η διάσταση ενδεχομένως ερμηνεύεται με το ότι οι ξένοι για να αγοράσουν τράπεζες χωρίς να αυξήσουν την έκθεσή τους στην Ελλάδα, πουλούν μη-τράπεζες χωρίς οι τελευταίες να έχουν κάποιο πρόβλημα.

ΦΦ : Μια όμως έχει πρόβλημα και είναι η ΦΦ που δυσαρέστησε τους αναλυτές με τα αποτελέσματα 2017 όπου τα μεν καθαρά κέρδη δεν ήταν ιδιαίτερα πεσμένα (-5% από τα κέρδη 2016) αλλά το cash flow ήταν αρνητικό που σημαίνει ότι τα προϊόντα που προμηθεύεται η εταιρία δεν μπορούν να πουληθούν, πρόβλημα που μπορεί να γίνει χρόνιο. Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο κατέχει 500 ΦΦ και ενδέχεται να τις πουλήσει σήμερα εκτάκτως.

Το ισχυρότερο πωλητικό χτύπημα δέχεται σήμερα η ΑΤΤ (-19%) που κατέπεσε σε τιμή κάτω από την τιμή των 0,03 της εξαγγελθείσας ΑΜΚ λόγω του reverse split που θα ακολουθήσει.

Από τις μη-τραπεζικές μετοχές τις καλύτερες εμφανίσεις κάνουν σήμερα ο ΦΡΛΚ που πλησιάζει τα 6 ευρώ με μεγάλους όγκους 130 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής και το ΙΑΣΩ που διαγράφει ελκυστικό σχηματισμό 4μηνου σημαιακίου.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text