Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με σημερινή (Παρασκευής, 4/5/2018) μεγάλη πτώση ο ΓΔ κατήλθε από την ευνοϊκή για άνοδο περιοχή των 850 μονάδων προς την δυσμενή των 800 μονάδων

Με σημερινή (Παρασκευής, 4/5/2018) μεγάλη πτώση ο ΓΔ κατήλθε από την ευνοϊκή για άνοδο περιοχή των 850 μονάδων προς την δυσμενή των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

Μια από τις δυσκολότερες συνεδριάσεις των τελευταίων μηνών ήταν η σημερινή με τον ΓΔ να σημειώνει δεύτερη στη σειρά μεγάλη πτώση -1,84% κλείνοντας στις 823 μονάδες με αυξημένο τζίρο, 77 εκατ, και με ηρεμία στις διεθνείς αγορές (+0,50% στον μεσοπροθέσμως ανοδικό DAX και +0,45% στον μεσοπροθέσμων πλευρικό Nasdaq).

 

Στο κάτωθι γράφημα του ΓΔ φαίνονται καθαρά δυο αρνητικές εξελίξεις, οι καθοδικές διασπάσεις του ΕΚΜΟ30 των 828 μονάδων και του πυθμένα-στήριξης των 825 μονάδων. Έτσι, η ανοδική εμφάνιση του γραφήματος μετετράπη από ανοδική σε πλευρική (από την δική μας οπτική).

Εάν ο ΓΔ χάσει και το μισό του απριλιάτικου ράλι ΜΕ κλείνοντας κάτω των 819 μονάδων, τότε θα αρχίσουν οι φόβοι μας για ανάπτυξη καθοδικής τάσης προς το χαμηλό έτους 2018 (τον πυθμένα Μ των 780 μονάδων).

 

Η τελευταία ελπίδα μας είναι να κρατηθεί ο ΓΔ πάνω από τον άξονα των 819 μονάδων (-0,40% από το σημερινό κλείσιμο) ενώ, επί πλέον, για να αναπτερωθούν οι ελπίδες μας για ράλι προς τις 900 μονάδες θα πρέπει ο ΓΔ να πετύχει δυνατό ανοδικό γύρισμα κλείνοντας πάνω από τις 840 μονάδες (την μέση τιμή της μέχρις στιγμής διήμερης διόρθωσης).

 

Σήμερα το ΤΧ πούλησε σε τιμές κλεισίματος τις λιγοστές θέσεις του σε ΙΝΛΟΤ λόγω βίαιης καθοδικής διάσπασης στήριξης αυτής της μετοχής και λόγω άσχημων αποτελεσμάτων της εταιρίας αυτής.

 

Στρατηγική για την Δευτέρα, 7/5/2018

 

Το κατά 75% με μετοχές και 25% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει πράξεις την Δευτέρα, ούτε αγορές ακόμα και αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 840 μονάδες, ούτε και πωλήσεις ακόμα κι αν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 819 μονάδες.

 

Μετοχές

 

Καθοδικά έκλεισαν σήμερα τα ¾ των παρακολουθούμενων από εμάς 47 μετοχών και ανοδικά το ¼ ενώ καμία μετοχή, εκτός της ασταθούς ΑΤΤ, δεν σημείωσε σήμερα μεγάλη άνοδο άνω του +2% σε σύγκριση με 11 μετοχές, τις ΦΦ, ΙΝΛΟΤ, ΑΒΑΞ, ΙΑΣΩ. ΜΙΓ. ΔΕΗ, ΥΓΕΙΑ, ΙΝΤΚΑ, ΣΕΝΕΡ, ΝΗΡ και ΑΔΜΗΕ, που σημείωσαν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

 

Το συνταρακτικό συμβάν της ημέρας ήταν το limit down -30% της πρώην νικήτριας μετοχής ΦΦ με τεράστιους όγκους 1.140.000 τεμαχίων και με κλείδωμα στη λήξη της συνεδρίασης στην έκθεση ενός αμερικανικού fund κατά την οποίαν η ΦΦ διατηρεί τα μισά POS στην Κίνα από αυτά που έχει δημοσιεύσει με τα υπόλοιπα να έχουν κλείσει ενώ η εταιρία καταγράφει αρνητικές ταμιακές ροές και με κίνδυνο να μην μπορεί να εξυπηρετήσει στο μέλλον τις υποχρεώσεις της. Ευτυχώς, το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο πούλησε εγκαίρως τις θέσεις του σε ΦΦ στις 27 Απριλίου όταν διασπάσθηκε καθοδικά μια κρίσιμη στήριξη με μεγάλους όγκους εφαρμόζοντας τον παλιό κανόνα «πούλα την μετοχή που σημειώνει limit down με μεγάλους όγκους».

 

Το σημερινό limit down της ΦΦ επηρέασε και μετοχές με θολά ή επίφοβα θεμελιακά στοιχεία (όπως τις ΙΝΛΟΤ, ΑΒΑΞ, τις ιατρικές ΥΓΕΙΑ και ΙΑΣΩ, τις ΜΙΓ, ΔΕΗ, ΙΝΤΚΑ , ΣΕΝΕΡ, ΝΗΡ και ΑΔΜΗΕ. Και γενικά, το σημερινό βατερλώ της ΦΦ ενδεχομένως να έπληξε την αξιοπιστία ολοκλήρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών όπου οι επενδυμένοι είναι κατά τα 2/3 είναι ξένοι.

 

Σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων έδωσαν σήμερα οι, ΦΦ, ΔΕΗ, ΙΝΛΟΤ, και ΟΛΘ ενώ κινδυνεύουν και οι, ΜΠΕΛΑ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ.

 

Παραδόξως, στην σημερινή δύσκολη συνεδρίαση έδωσε σήματα αγορών, ή μάλλον επιβεβαίωσε τα χθεσινά οριακά, ο ΦΡΛΚ, ενώ μετοχές που βρίσκονται κοντά στο να δώσουν τέτοια σήματα αγορών είναι οι, ΑΡΑΙΓ, ΜΛΣ, ΣΑΡ και ΤΕΝΕΡΓ.

 

Τέλος, οι τράπεζες σήμερα ήταν πιο ανθεκτικές στις σημερινές πιέσεις με τον ΔΤΡ να κλείνει με πτώση μόνον -1% στις 961 μονάδες.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, πιθανόν με μόνον μετασυνεδριακό σχόλιο.

 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα δημοσιεύσουμε τα αποτελέσματα εισηγμένων του 2017 με σχετικά σύντομα σχόλια.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text