Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ εξακολουθεί για 4η μέρα να βρίσκεται κοντά στο χαμηλό έτους των 780-790 μονάδων

Ο ΓΔ εξακολουθεί για 4η μέρα να βρίσκεται κοντά στο χαμηλό έτους των 780-790 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας εμπνέει ιδιαίτερα η μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση (Τρίτης, 22.5.2018) καθώς ο ΓΔ δεν μπορεί να αποσπασθεί από τα χαμηλά έτους κάτω των 800 μονάδων περιοριζόμενος σήμερα σε μέτρια άνοδο +0,80% (στις 790 μονάδες στις 3.45 μμ) με μικρό τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και παρά το γεγονός ότι οι κύριοι διεθνείς δείκτες μετά την βύθιση Φεβρουαρίου-Μαρτίου επανέρχονται σταδιακά προς τα υψηλά αρχών έτους.

Η τάση στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι αυτή τη στιγμή καθαρά καθοδική καθόσον όλοι οι δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους (όπως ο Macd) έως μακροχρόνιους (όπως ο ΑΚΜΟ200) φέρουν bearish ενδείξεις που σημαίνει ότι οι πιθανότητες, λόγω υφιστάμενης καθοδικής ορμής, είναι υπέρ της περαιτέρω πτώσης.

Η αρνητική θεώρησή μας θα αναστραφεί μόνον αν ο ΓΔ σημειώσει άμεσα ισχυρή ανοδική αντίδραση ανακτώντας το μισό της μεγάλης (-10%) μαγιάτικης βύθισης κλείνοντας πάνω από τις 820 μονάδες (περίπου +5% από το χθεσινό κλείσιμο).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Από άποψης μετοχών η σημερινή συνεδρίαση έχει αρκετό ενδιαφέρον. Καταρχάς, τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών φέρουν αυτή τη στιγμή θετικό πρόσημο και το ¼ αρνητικό ενώ 5 μετοχές, οι τραπεζικές ΑΤΤ, ΠΕΙΡ και ΕΥΡΩΒ συν τις μη-τραπεζικές ΓΕΚΤ και ΦΦ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΑΡΑΙΓ, που σημειώνει (για ειδικούς λόγους) μεγάλη πτώση περίπου -5%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε την ΓΕΚΤΕΡΝΑ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +3,54% με μεγάλους όγκους, 260 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, αποσπώμενη ανοδικά από καλογραμμένη τετράμηνη στενή ζώνη συναλλαγών και δίδοντας με αυτό το τρόπο σήματα αγορών που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από τον σε αρνητική τάση ΓΔ.

Η ΦΦ με άνοδο +3,65% προσπαθεί να ξεφύγει από τα χαμηλά των 7 ευρώ και να πλησιάσει τα 8 (τρέχουσα τιμή 7,70). Συνεχίζει να έχει μεγάλο κερδοσκοπικό (βραχυχρόνιου trading) ενδιαφέρον και για αυτό βρίσκεται στις 10 μετοχές του ΧΑ με τον μεγαλύτερο τζίρο.

Η σημερινή άνοδος του ΓΔ οφείλεται κατά κύριο λόγο στις τράπεζες με τον ΔΤΡ να ενισχύεται κατά +2,40% ξεπερνώντας τις 900 μονάδες. Ο ΔΤΡ μετά το απριλιάτικο ράλι περίπου +30% υπέστη μεγάλο καθοδικό retracement χάνοντας το μισό του ράλι αλλά εδώ και λίγες μέρες προσπαθεί να κρατηθεί σε ανοδική τάση (πάνω από τον ΑΚΜ200). Το τελευταίο δίμηνο οι τραπεζικές μετοχές, παρά την μεγάλη volatility που τις χαρακτηρίζει, πάνε καλύτερα από τις μη-τραπεζικές.

Μη-τραπεζικές μετοχές που παρουσιάζουν αγοραστικό ενδιαφέρον με την έννοια ότι κινούνται λίγο κάτω από έγκυρες αντιστάσεις. Σήμερα διακρίνουμε μόνον τις αδελφές ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΤΕΝΕΡΓ.

ΑΡΑΙΓ : σημειώνει μεγάλη πτώση περίπου -5% οφειλόμενη ακριβώς στην αποκοπή μερίσματος.

ΥΓ : λίγο πριν τις 4.00 μμ, ο ΓΔ εκτοξεύτηκε απότομα στις 795 μονάδες (+1,40% από το χθεσινό κλείσιμο) αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες για ανάκτηση του ψυχολογικού επιπέδου των 800 μονάδων.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text