Ο ΓΔ σε νέα χαμηλά 2018 κάτω των 780 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσμενής για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση (Πέμπτης, 24/5) καθώς ο ΓΔ με πτώση -1,25% (στις 775 μονάδες στις 4.00 μμ) και με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπά καθοδικά την έγκυρη (δυο σημείων επαφής) στήριξη των 780-782 μονάδων με κίνδυνο να ακολουθήσει ισχυρό καθοδικό ρεύμα προς το χαμηλό φθινοπώρου 2017 των 700 μονάδων.

Η σημερινή καθοδική διάσπαση του ΓΔ έχει επιβεβαιώσεις από την σχετικά μεγάλη πτώση της ημέρας και από την εδραιωμένη καθοδική τάση αλλά όχι από την τάση των κύριων ξένων δεικτών οι οποίοι παραμένουν σε μεσοχρόνια ανοδική τάση λίγο κάτω από τα υψηλά αρχών 2018.

Αιτία της σημερινής πτώσης στο ΧΑ φέρεται να είναι η αδυναμία εξεύρεσης λύσης κατά την συνεδρίαση του Eurogroup για το υψηλό Ελληνικό Δημόσιο Χρέος.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από την στήριξη – χαμηλό κλείσιμο 2018 των 780 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 37% σε 30%.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 6/7 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/7 ενώ 7 μετοχές, οι ΦΦ, ΜΙΓ, ΠΕΙΡ, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ , ΙΝΛΟΤ και ΣΕΝΕΡ, καταγράφουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -10% σε σύγκριση με μια μόνον μετοχή, τον ΣΑΡ, που σημειώνει άνοδο λίγο πάνω από +3%.

Ήπιο σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση αγκιστριού μετά από ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει σήμερα η ΓΕΚΤ ενώ μόνον μια μετοχή, η ΤΕΝΕΡΓ, βρίσκεται κοντά σε έγκυρη αντίσταση – στροφέα με προδιάθεση για ανοδική διάσπαση αυτής και σήμα αγορών.

Σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση (καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων και πωλητικών αγκιστριών) δίνουν σήμερα οι, ΕΛΧΑ, ΜΛΣ και ΛΑΜΔΑ ενώ το ίδιο τείνουν να κάνουν οι, ΙΝΛΟΤ, ΒΙΟ, ΟΛΠ, ΕΥΑΠΣ, ΕΛΛ, ΜΟΗ και ΠΛΑΘ.

Νέα υψηλά έτους δεν σημειώνει καμία μετοχή ενώ νέα χαμηλά έτους σημειώνουν οι, ΔΕΗ, ΜΙΓ, ΦΦ, ΙΝΤΚΑ, ΝΗΡ, ΑΒΑΗ και ΕΛΠΕ.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σήμερα μόνον στις αδελφές ΓΕΚΤ και ΤΕΝΕΡΓ και διανομές στις, ΦΦ, ΙΝΛΟΤ και ΜΙΓ.

Όλα τα παραπάνω συμβάντα δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε καθοδική τάση με πιθανότητες συνέχισης.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text