Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά αντιδρά έντονα ανοδικά με τον ΓΔ να ανακτά τις 750 μονάδες

Η αγορά αντιδρά έντονα ανοδικά με τον ΓΔ να ανακτά τις 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

Ισχυρή ανοδική αντίδραση σημειώνεται σήμερα (Τετ, 30/5) στο ΧΑ με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (4.05 μμ) να κερδίζει +2,44% (στις756 μονάδες) με μέτριο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο χωρίς να υπολογίζουμε το πακέτο των 285 εκατ της Deutche προς το Ελλην. Δημόσιο) και με πολύ ηπιότερες ανοδικές αντιδράσεις στην Ευρώπη (κατά μέσον όρο +0,70% και +1,60% στην Ιταλία).

 

Αιτία της σημερινής ανόδου φέρεται να είναι η ελπίδα λύσης του ιταλικού πολιτικού προβλήματος.

 

Ωστόσο, η σημερινή ανοδική αντίδραση του ΓΔ δεν είναι τόσο ισχυρή ώστε να ενεργοποιήσει το σύστημά μας συναλλαγών (κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδ Eurocapital, σελ 196) που αγοράζει σε ακίδες πυθμένα του ΓΔ καθόσον δεν ικανοποιείται η απαίτηση για άνοδο του δείκτη πάνω από +3% από το άνοιγμα των 10.35 πμ (αυτή τη στιγμή είναι μόνον +1,40%) ενώ ο καθαρός τζίρος δύσκολα θα φτάσει το απαιτούμενο χθεσινό ύψος των 87 εκατ.

 

Συνεπώς εμείς δεν θα προχωρήσουμε σήμερα σε αγορές στην ακίδα πυθμένα υπερπωλημένου ΓΔ διότι η ανοδική αντίδραση του δείκτη δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

 

Μετοχές

 

Παρά την μεγάλη άνοδο του ΓΔ, διακρίνουμε 7 μετοχές (από τις 47 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε) που κινούνται αρνητικά ενώ από τις ανοδικές μετοχές που κερδίζουν πάνω από +3% είναι οι 4 συστημικές τραπεζικές συν τις, ΙΝΛΟΤ, ΜΙΓ, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, ΜΟΗ, ΜΠΕΛΑ, ΔΕΗ και ΓΕΚΤ.

 

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η πολύ μεγάλη άνοδος των τραπεζών (ΔΤΡ +5% που ξεφεύγει από την επικίνδυνη περιοχή στήριξης των 780-800 μονάδων, αυτή τη στιγμή ο ΔΤΡ βρίσκεται στις 830 μονάδες).

 

Και δεύτερον, οι μη-τραπεζικές μετοχές που σημειώνουν πολύ μεγάλες ανόδους (όπως και οι τραπεζικές) είναι αυτές που χθες είχαν φτάσει σε υπερπωλημένα επίπεδα κάτω του -20% από το κυλιόμενο υψηλό 20-30 ημερών, με εξαίρεση την ΓΕΚΤΕΡΝΑ που κινείται κοντά στα υψηλά έτους.

 

Εμείς, αν είμασταν σήμερα υποχρεωμένοι να κάναμε αντι-τασικές αγορές, θα αγοράζαμε όχι τις αναφερθείσες υπερπωλημένες μετοχές που αντιδρούν σήμερα με δύναμη, αλλά μια-δυο από τις λιγοστές μετοχές που κινούνται κοντά στα υψηλά έτους και είναι πρώτιστα η ΓΕΚΤ, εκ δευτέρου οι ΦΡΛΚ και ΑΝΕΜΟΣ και εκ τρίτου θα σκεφτόμασταν και τις ΕΛΠΕ και ΜΥΤΙΛ που σήμερα ενισχύονται με μεγάλους όγκους.

 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text