Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να σταθεροποιήσει την θέση του πάνω από τις 750 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί να σταθεροποιήσει την θέση του πάνω από τις 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητικά για τους κατέχοντες μετοχές κινείται σήμερα, Πέμπτη, 31-5, η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει καλή άνοδο +1% (στις 756 μονάδες στις 4.00 μμ) με μέτριο τζίρο (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ουδέτερη συμπεριφορά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που βρίσκονται πιο κοντά στο υψηλό παρά στο χαμηλό τριμήνου δηλαδή που βρίσκονται σε ανοδική τάση.

Η τρέχουσα διαγραμματική εικόνα του ΓΔ δεν μας ενθουσιάζει καθόσον ο εν λόγω δείκτης έχει ανακτήσει μόλις το 1/5 της 20ήμερης βύθισης από τις 860 στις 740 μονάδες, ενώ όλοι οι δείκτες τάσης, ακόμα και οι βραχυχρόνιοι όπως ο Macd, φέρουν bearish ενδείξεις που σημαίνει ότι διατηρείται το καθοδικό momentum (ορμή) των τιμών που αναπτύχθηκε στην μαγιάτικη βύθιση.

Θα επανέλθουν οι ελπίδες μας για επαναφορά του ράλι Απριλίου μόνον αν ο ΓΔ ανακτήσει το μισό της πτώσης Μαΐου ξεπερνώντας τις 800 μονάδες.

Όσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 800 μονάδων, θα θεωρούμε την κατάσταση του ΧΑ σαν επισφαλή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει πράξεις σήμερα.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται σήμερα τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 7 μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΑΝΕΜΟΣ, ΙΝΛΟΤ, ΜΙΓ και ΜΠΕΛΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +7% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να σημειώνει πτώση χειρότερη του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : Αναμφίβολα είναι ο ΑΝΕΜΟΣ που πετυχαίνει νέα υψηλά ζωής με μεγάλη άνοδο +4,80% και μεγάλους όγκους 180 χιλ τεμαχίων λόγω ανακοίνωσης εξαιρετικών αποτελεσμάτων τριμήνου (+90% κέρδη).

Σήμερα όπως και χθες οι τράπεζες οδηγούν την άνοδο με τον ΔΤΡ να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο +2,20% (στις 840 μονάδες) απομακρυνόμενος από την επικίνδυνη στήριξη – προχθεσινό χαμηλό των 780 μονάδων. Οι τράπεζες και πάλι είναι οδηγός της αγοράς αλλά χαρακτηρίζονται από υπερβολική volatility που δεν εξυπηρετεί τα συστήματά μας συναλλαγών.

Σήμερα ενισχύονται ιδιαίτερα όχι μόνον οι τράπεζες αλλά και μη τραπεζικές μετοχές που επλήγησαν από την μαγιάτικη βύθιση (-14% στον ΓΔ και -25% στον ΔΤΡ). Έτσι, βλέπουμε σήμερα την ΕΥΡΩΒ κοντά στο +7% και την ΠΕΙΡ στο +5% (η ΑΛΦΑ δεν ακολουθεί πιεζόμενη με πτώση περίπου -2%) και από τις μη-τραπεζικές τις, ΕΛΧΑ +4,40%, ΙΝΛΟΤ +4%, ΓΡΙΒ +3,33%, ΝΗΡ +2,80%, και ΛΑΜΔΑ +2,30%.

Νέα υψηλά έτους σημειώνει όπως είπαμε μόνον ο ΑΝΕΜΟΣ και νέα χαμηλά έτους οι, ΑΡΑΙΓ και ΠΛΑΘ.

Τέλος, διανομές δεν βλέπουμε σε καμία μετοχή ενώ συσσωρεύσεις βλέπουμε σε ΕΥΡΩΒ, ΓΡΙΒ, ΙΝΛΟΤ και ΑΝΕΜΟ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text