Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κατοχυρώνει τα μεγάλα πρόσφατα κέρδη του σε καλή θέση, πάνω από τις 750 μονάδες

Ο ΓΔ κατοχυρώνει τα μεγάλα πρόσφατα κέρδη του σε καλή θέση, πάνω από τις 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs (τους κατέχοντες μετοχές) είναι η σημερινή συνεδρίαση (Δευτ, 4/6) καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,10% (στις 777 μονάδες) και με μικρό τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) παγιώνει τα μεγάλα κέρδη +5,20% του τελευταίου τριήμερου δείχνοντας ότι η ισχυρότατη μαγιάτικη βύθιση -14% ήταν αδικαιολόγητη.

Ωστόσο, για να αναπτερωθούν οι ελπίδες μας για επαναφορά της αγοράς στα υψηλά των αρχών 2018, θα πρέπει οπωσδήποτε ο ΓΔ να ξεπεράσει την κρίσιμη ζώνη των 800 μονάδων ±5 μονάδων όπου συγκεντρώνονται σημαντικές αντιστάσεις όπως η κυλιόμενη κορυφή των 797 μονάδων, ο ΕΚΜΟ30 και ο ΑΚΜΟ200.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 800 μονάδων, εμείς θα είμαστε επιφυλακτικοί για την ικανότητα ανάκτησης του υψηλού έτους των περίπου 900 μονάδων του Φεβρουαρίου.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις αφού κανένα μεσοπρόθεσμο σύστημα δεν δίνει σχετικά σήματα στον ΓΔ.

Μετοχές

Παρά την σχεδόν μηδενική μεταβολή του ΓΔ, το πλάτος της αγοράς είναι καθοδικό με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται αρνητικά και το 1/3 θετικά ενώ μια μετοχή, η ΕΛΧΑ, χάνει περισσότερο του -3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΔΕΗ και ΙΑΣΩ, που κερδίζουν περισσότερο του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια το μέγεθος της ανόδου και των όγκων και την διαγραμματική θέση, καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Σε υψηλά έτους κινείται αυτή τη στιγμή μόνον ο ΑΝΕΜΟΣ και σε νέα χαμηλά έτους μόνον η ΠΛΑΘ.

Έτοιμες να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων (εφαπτόμενων σε τουλάχιστον δυο ισοϋψείς κορυφές) αντιστάσεων είναι οι, ΑΝΕΜΟΣ, ΦΡΛΚ και ΓΕΚΤ ενώ έτοιμη να δώσει αντίστροφα σήματα πωλήσεων είναι η ΣΕΝΕΡ.

Οι σημερινοί τζίροι είναι μικροί και γι αυτό δεν βλέπουμε καμία μετοχή να συσσωρεύεται η να διανέμεται επιθετικά. Οι ΑΝΕΜΟΣ και ΕΛΠΕ που έχουν σήμερα αυξημένους τζίρους δεν δείχνουν καθαρά αν συσσωρεύονται ή διανέμονται καθώς η μεταβολή στη τιμή τους είναι μικρή.

Οι τράπεζες σήμερα συμπεριφέρονται ικανοποιητικότατα. Μετά το ισχυρό τριήμερο ράλι (+13% στον Δείκτη Τραπεζών ΔΤΡ και +25% στην ΕΥΡΩΒ) σήμερα δεν δείχνουν καμία διάθεση για διόρθωση.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text