Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με νέα μεγάλη άνοδο προχωρά ο ΓΔ ακάθεκτος προς τις 800 μονάδες

Με νέα μεγάλη άνοδο προχωρά ο ΓΔ ακάθεκτος προς τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θετική έκπληξη και ταυτόχρονα προβληματισμό μας προκαλεί η σημερινή (Τρίτης, 5/6) συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μεγάλη άνοδο +1,40% (στις 789 μονάδες στις 3.40 μμ) αλλά με μικρό τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) προχωρά προς την ανάκτηση του ψυχολογικού επιπέδου των 800 μονάδων.

Ήδη ο ΓΔ καταγράφει 5θήμερη αδιάκοπη άνοδο ύψους 51 μονάδων ή +7% από τον πυθμένα τέλους Μαΐου των 738 μονάδων επιδεικνύοντας ισχυρή δυναμική και ικανότητα για εκπόρθηση των 800 μονάδων.

Όμως, το αναφερθέν ποσοστό ανόδου +7% σε 5 συνεδριάσεις ισοδυναμεί με υπεραγορασμένη κατάσταση χρήζουσας διόρθωσης έως και 50% (-3,50%).

Πάντως, η μεγάλη volatility της αγοράς (-14% η πτώση του ΓΔ μέσα στον Μάιο και +7% η ακολουθούσα αναπήδηση) δημιουργεί πρόβλημα στα κλασσικά μεσοπρόθεσμα συστήματα συναλλαγών (πχ εβδομαδιαίο κανόνα, ΕΚΜΟ30, Bollinger Bands, ADX(14) κλπ) με συνέπεια να τηρούμε εμείς οι μεσοπρόθεσμοι επιφυλακτική στάση για επαναγορές μετοχών.

Ευχόμαστε να κάνει ο ΓΔ μια ολιγοήμερη στάση λίγο κάτω από τις 800 μονάδες ώστε να κατέβουν οι σηματοδοτούσες αγορές γραμμές μας προς τις 800 μονάδες που αποτελούν συμφέροντα για αγορές επίπεδα.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον τρεις μετοχές, οι ΠΛΑΘ, ΕΧΑΕ και ΓΡΙΒ, κινούνται αυτή τη στιγμή αρνητικά ενώ από τις θετικές οι, 6, ΕΛΛΑΚΤ, ΠΕΙΡ, ΑΡΑΙΓ, ΑΒΑΞ, ΙΝΤΚΑ και ΦΡΛΚ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο σήμερα με τα γνωστά κριτήρια, μέγεθος ανόδου, μέγεθος όγκων και διαγραμματική θέση.

Σήματα αγορών και σήματα πωλήσεων με ανοδικές / καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων / στηρίξεων. Καμία μετοχή δεν δίνει τέτοια σήματα. Αλλά είναι κοντά στο να δώσουν σήματα αγορών οι, ΦΡΛΚ, ΣΑΡ, ΤΕΝΕΡΓ και ΓΕΚΤ.

Συσσωρεύσεις / διανομές : η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίζεται από μικρό τζίρο και καμία μετοχή δεν συσσωρεύεται ή διανέμεται επιθετικά.

Δείκτης Τραπεζών (ΔΤΡ). Με σημερινή άνοδο σαφώς υψηλότερη του ΓΔ (+1,70% έναντι +1,40%) ανακτά πάνω από το μισό της μεγάλης μαγιάτικης διόρθωσης (σαν ο ΓΔ να ανακτά τις 800 μονάδες). Όμως ο ΔΤΡ είναι από τώρα υπεραγορασμένος, +17% μέσα σε 5 συνεδριάσεις. Η μεγάλη μεταβλητότητα ναι μεν απωθεί τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμου επενδυτές αλλά ελκύει τους βραχυχρόνιου κερδοσκόπους και γι αυτό οι 4 τραπεζικές μετοχές κάνουν μέχρις στιγμής τον μισό σημερινό τζίρο της αγοράς.

Παραθέτουμε τις παρακολουθούμενες από εμάς εμπορεύσιμες μετοχές. Ο πίνακας θα ενημερωθεί συντόμως με τους νέους συσχετισμούς όγκων και με την είσοδο των ΑΔΜΗΕ και ΣΕΝΕΡ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text