Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ μετά από τετραήμερη διόρθωση δεν μπορεί να αντιδράσει ανοδικά στην χαμηλή περιοχή των 750-760 μονάδων

Ο ΓΔ μετά από τετραήμερη διόρθωση δεν μπορεί να αντιδράσει ανοδικά στην χαμηλή περιοχή των 750-760 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας εμπνέει (αγοραστικά) η σημερινή (Τρίτης, 12/6/2018) αγορά καθώς ο ΓΔ παρά την 4ήμερη διόορθωση βάθους σχεδόν -4% από την κορυφή των 790 μονάδων της σύντομης αναπήδησης αρχών Ιουνίου, δεν μπορεί να αντιδράσει ανοδικά περιοριζόμενος σε ανεπαίσθητη άνοδο +0,10% (στις 760 μονάδες στις 4.00 μμ) με μικρό τζίρο (35 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο).

Η τεχνική κατάσταση του ΓΔ είναι bearish αφού ο εν λόγω δείκτης από την κορυφή των 860 μονάδων του τέλους Απρίλη μέχρι σήμερα έχει διαγράψει 4 κατερχόμενες κορυφές που αποτελούν δείγμα καθοδικής τάσης την οποίαν επιβεβαιώνουν οι μαθηματικοί δείκτες, από βραχυχρόνιους (όπως ο Macd) και μακροχρόνιους (όπως ο ΑΚΜΟ200).

Ο ΓΔ θα έκανε το πρώτο βήμα βελτίωσης της εικόνας του εάν ανακτούσε την κυλιόμενη κορυφή των 790 μονάδων των αρχών Ιουνίου, εγχείρημα που προς το παρόν, εδώ στις 760 μονάδες, φαίνεται δύσκολο για να γίνει άμεσα. Και γι αυτό, εμείς, προς το παρόν, είμαστε bearish (απαισιόδοξοι).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Παρά την σημερινή μηδενική μεταβολή του ΓΔ, οι 6 στις 10 εμπορεύσιμες μετοχές φέρουν θετικό πρόσημο ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3% εκτός της ΜΠΕΛΑ που σημειώνει πτώση -3,10% σε ουδέτερη περιοχή.

Η μετοχή της ημέρας : σε τέτοια ανιαρή συνεδρίαση σαν την σημερινή είναι αναμενόμενο να μην εμφανίζεται ένας τίτλος σαν «μετοχή της ημέρας».

Μέτριες ανόδους από +1% έως +2% σημειώνουν οι , ΣΑΡ, ΥΓΕΙΑ, ΑΡΑΙΓ, ΠΕΙΡ, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, ΒΙΟ και ΕΕΕ, από τις οποίες καμία δεν βρίσκεται σε θέση βολής για να δώσει σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης.

Αντίθετα, βλέπουμε 4 μετοχές, τις, ΓΕΚΤ, ΠΛΑΙΣ, ΙΑΣΩ και ΓΡΙΒ, να κινούνται επικίνδυνα λίγο πάνω από έγκυρες στηρίξεις τις οποίες εύκολα μπορούν να διασπάσουν καθοδικά με μικρές μόνον πτώσεις.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά ενώ νέα χαμηλά σημειώνει οριακά η δευτερευούσης σημασίας ΠΛΑΘ.

Ο ΦΡΛΚ μετά την ισχυρή χθεσινή ανοδική διάσπαση αντίστασης σήμερα είναι καθηλωμένος με μικρή πτώση -0,70% που σημαίνει ότι η γενική αγορά ή και η ίδια η μετοχή (τα θεμελιακά της) δεν τις επιτρέπουν ράλι.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text