Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει τις ήπιες προσπάθειές του προς ανάκτηση των 800 μονάδων γεγονός που θα σήμανε αλλαγή τάσης (σε θετική)

Ο ΓΔ συνεχίζει τις ήπιες προσπάθειές του προς ανάκτηση των 800 μονάδων γεγονός που θα σήμανε αλλαγή τάσης (σε θετική)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση (Πέμπτης, 14/6) με τον ΓΔ να σημειώνει νέα μέτρια άνοδο (+0,70% στις 775 μονάδες στις 3.55 μμ) με μικρό και πάλι τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ευνοϊκό για άνοδο το διεθνές κλίμα.

Με την μέχρι τούδε τριήμερη ανοδική αντίδραση ο ΓΔ έχει ανακτήσει το μισό της διόρθωσης αρχών Ιουνίου (από τις περίπου 790 μονάδες στις περίπου 760, -30 μονάδες ή -3,80%) που σημαίνει, σύμφωνα με τον νόμο των ποσοστιαίων retracements, ότι ο ίδιος δείκτης έχει την δυνατότητα να ανακτήσει ολόκληρη την αναφερθείσα διόρθωση κλείνοντας πάνω από τις 790 μονάδες και πλησιάζοντας τις 797 όπου κατέπεσε σήμερα το κυλιόμενο Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών που αποτελεί τον κύριο σηματοδότη αγορών για εμάς.

Παρακολουθούμε λοιπόν τις προσπάθειες του ΓΔ προσέχοντας για τυχόν σήματα αγορών που σήμερα θα είναι λίγο δύσκολο να δοθούν.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 785 μονάδες, το ΤΧ λαμβάνοντας σήματα αγορών από το σύστημα του προστροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 54) θα διπλασιάσει την μετοχική του έκθεση από 25% σε 50% επί του κεφαλαίου του. Αλλά το ενδεχόμενο αυτό θα είναι δύσκολο να ευοδωθεί για σήμερα καθώς χρειάζεται μεγάλη άνοδο, άνω του +2%, στο κλείσιμο του ΓΔ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται το 60% των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 40% ενώ 4 μετοχές, οι ΕΛΛΑΚΤ, ΙΝΛΟΤ, ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +11%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ που σημειώνει την μεγαλύτερη για εμπορεύσιμη μετοχή άνοδο της ημέρας , +10,57%, με μεγάλους όγκους, 700 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, διασπώντας ανοδικά έγκυρη αντίσταση – υψηλό τριμήνου – σηματοδότη μεσομακροχρόνιων αγορών. Αιτία της σημερινής ανόδου είναι η πρόταση να αποχωρήσει από την εταιρία ο με δικαστικές υποθέσεις μπλεγμένος κ. Μπόμπολας και στην θέση του να μπει ο κ. Προβόπουλος.

Και πάλι σήμερα πρωταγωνιστούν οι τράπεζες με τον ΔΤΡ να πετυχαίνει νέα μεγάλη άνοδο +2,80% ανακτώντας τις 900 μονάδες γεγονός που αντιστοιχεί στην ανάκτηση των 800 μονάδων από τον ΓΔ. Οι τράπεζες είναι ο οδηγός του ΧΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Ο ΣΑΡ όπως και χθες, κατά το μεσημέρι διασπούσε την αντίσταση σηματοδότρια αγορών των 7,67 ευρώ, αλλά τώρα οπισθοχώρησε στις 7,58. Όμως είναι πιθανόν να μην αργήσει να δώσει το σχετικό σήμα αγορών καθώς «γυροφέρνει» το επίπεδο-αντίσταση.

Οι ΑΤΤ και ΠΛΑΘ που χθες σημείωσαν νέα χαμηλά έτους, σήμερα αντιδρούν ανοδικά αλλά με μέτριες ανόδους και κυρίως, μέτριους όγκους.

Οι μετοχές που «έχουμε στο μάτι» για να αγοράσουμε, όπως οι, ΣΑΡ, ΑΝΕΜΟΣ, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΡΑΙΓ, δεν έχουν συμμετάσχει στην τρέχουσα τριήμερη μέχρις στιγμής ανοδική αντίδραση της αγοράς πράγμα που μας συμφέρει διότι όταν (και εάν) δοθούν συστημικά σήματα αγορών από τον ΓΔ με ανοδική διάσπαση των 797 μονάδων, οι εν λόγω μετοχές να μην «έχουν φύγει» προς υψηλές τιμές.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text