Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παγιώνει την θέση του στην χαμηλή περιοχή των 770 μονάδων

Ο ΓΔ παγιώνει την θέση του στην χαμηλή περιοχή των 770 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ενθουσιάζει αλλά ούτε και μας απογοητεύει η σημερινή (Τρίτης, 19/6) συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (+0,20%, στις 772 μονάδες, στις 3.45 μμ) ναι μεν δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι από την μάλλον χαμηλή περιοχή των 770 μονάδων, αλλά από την άλλη μεριά κατοχυρώνει το εν λόγω επίπεδο των 772 μονάδων που βρίσκεται αρκετά ψηλότερα, κατά 35 μονάδες ή +5%) από το χαμηλό έτους των 740 μονάδων του τέλους Μαΐου, δείχνοντας ότι τα χειρότερα έχουν περάσει.

Εμάς τους χρήστες του μεσοπρόθεσμου συστήματος συναλλαγών του «κανόνα 4 εβδομάδων» μας συμφέρει η σημερινή ακινησία καθώς ο σηματοδότης μας αγορών, το κυλιόμενο υψηλό 20 ημερών, μετά από 2-3 μέρες θα πέσει από τις 800 μονάδες στις 790, που είναι ένα επίπεδο αρκετά ικανοποιητικό για αγορές.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Οι εμπορεύσιμες ανοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή ισάριθμες με τις καθοδικές ενώ 2 μετοχές , οι ΔΕΗ και ΕΛΛΑΚΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους, περίπου +5% και +3% αντίστοιχα, σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΒΙΟ που σημειώνει μεγάλη πτώση, λίγο χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Δυο μετοχές θα μπορούσαν να έχουν σήμερα τέτοιο τίτλο, οι αναφερθείσες ΔΕΗ και ΕΛΛΑΚΤ που ενισχύονται με μεγάλους όγκους. Οι bottom fishers θα προτιμούσαν να αγοράσουν σήμερα ΔΕΗ που σημειώνει αναστροφή στο χαμηλό έτους ενώ οι trend followers θα προτιμούσαν ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ που διασπά ανοδικά το προηγούμενο υψηλό έτους. Εμείς ανήκουμε στην δεύτερη κατηγορία αλλά επειδή ο ΓΔ βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από τον σηματοδότη ΥΚ20, δηλαδή βρίσκεται σε καθοδική τάση, δεν θα προχωρήσουμε σήμερα σε αγορές.

Εκτός από ΔΕΗ και ΕΛΛΑΚΤ, καμία άλλη μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα ιδιαίτερα θετικά εκτός του ΑΝΕΜΟΥ που σημειώνει μέτρια άνοδο +1,30% κοντά στο πρόσφατο υψηλό έτους των σχεδόν 2 ευρώ.

Αρνητικές εντυπώσεις μας κάνουν οι μετοχές του ομίλου Βιοχάλκο πιεζόμενες από τα επικείμενα μέτρα antidumping των ΗΠΑ και εκ δευτέρου, οι ΜΥΤΙΛ και ΜΠΕΛΑ που πιέζονται πολύ ελαφρότερα με πτώσεις γύρω στο -0,50% και με μικρό τζίρο, στα χαμηλά τριμήνου τους.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text