Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κινήθηκε σήμερα (Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018) αδιάφορα πέριξ του χαμηλού επιπέδου των 770 μονάδων

Ο ΓΔ κινήθηκε σήμερα (Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018) αδιάφορα πέριξ του χαμηλού επιπέδου των 770 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη κρίνουμε την σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να κλείνει με μικρή πτώση -0,62% (στις 766 μονάδες) με μικρό τζ.ιρο (36 εκατ) και με αρκετά μεγάλες πτώσεις στα κύρια ξένα χρηματιστήρια που εντούτοις συνεχίζουν να βρίσκονται σε ανοδική τάση λίγο κάτω από τα υψηλά έτους.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες διαγράφει τον σχηματισμό του «συμμετρικού τριγώνου» ΚΜΗ του οποίου η λύση πιθανόν να κρίνει την θερινή πορεία της αγοράς. Ανοδική διάσπαση της τοπικής κορυφής Ζ των 780 μονάδων και κυρίως την κορυφής Κ των 790 μονάδων που σε λίγες μέρες θα καταστεί Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών (ο κύριος σηματοδότης μας αγορών), θα αποτελεί ένδειξη πιθανής θερινής ανοδικής αγοράς προς το υψηλό έτους των 900 μονάδων ενώ, αντίθετα, καθοδική διάσπαση του πυθμένα Μ των 758 μονάδων θα αποτελεί ένδειξη πιθανής θερινής ταλαιπωρίας στην περιοχή των 700-750 μονάδων.

Εμείς θα διατηρούμε στάση αναμονής έως ότου διασπασθεί ένα από τα δυο αναφερθέντα επίπεδα, των 790 ή των 758 μονάδων. (Υπάρχει και περίπτωση ψευδοδιάσπασης για λίγες μέρες του ενός από τα δυο επιπέδων και ύστερα να ακολουθήσει απότομη αναστροφή και οριστική διάσπαση προς την αντίθετη κατεύθυνση).

Στρατηγική για αύριο, Τετάρτη, 20/6/2018

Το κατά τα ¾ με μετρητά και ¼ με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις, ούτε αγορές γιατί απαιτείται μεγάλη ημερήσια άνοδος, άνω του +2,50% ώστε να διασπασθεί ανοδικά ο αγοραστικός προστροφέας, αλλά ούτε θα κάνει και πωλήσεις αφού είναι ήδη κατά τα ¾ με μετρητά.

Μετοχές

Καθοδικά έκλεισαν σήμερα τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ 4 μετοχές, οι ΕΛΛΑΚΤ, ΑΒΑΞ, ΔΕΗ και ΠΛΑΘ, έκλεισαν με μεγάλες ανόδους από +3% έως +6% σε σύγκριση με τρεις μετοχές, τις ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ και ΙΝΛΟΤ, που έκλεισαν με μεγάλες πτώσεις από -3% έως -4%.

Οι μετοχές της ημέρας : με κριτήρια τους μεγάλους όγκους , την μεγάλη ημερήσια άνοδο και την διαγραμματική θέση, θεωρούμε ότι ήταν σήμερα οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΔΕΗ.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση μονής αντίστασης – υψηλού έτους έδωσε σήμερα ο ΕΛΛΑΚΤ και σήματα αγορών με ανοδική αναστροφή ακίδας πυθμένα έδωσε σήμερα η ΔΕΗ.

Σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης δεν έδωσε σήμερα καμία μετοχή.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΜΛΣ, ΟΛΠ και ΤΕΝΕΡΓ, προσέχουμε ιδιαίτερα την τελευταία.

Τείνουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων τείνουν να δώσουν οι, ΕΧΑΕ, ΕΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ, ΟΤΕ, ΙΑΣΩ.

Τράπεζες : με εξαίρεση την ΕΤΕ διατηρούν ικανοποιητικά γραφήματα με τον ΔΤΡ να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μέσον της εξάμηνης διακύμανσής του, στις 882 μονάδες, και με από 31.12.2017 απόδοση στο +0,50% έναντι -5% του ΓΔ.

Θα επανέλθουμε αύριο στις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text