Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζει και σήμερα (Πέμπτη, 21/6/2018) ο ΓΔ την κατοχύρωση του επιπέδου των 770 μονάδων

Συνεχίζει και σήμερα (Πέμπτη, 21/6/2018) ο ΓΔ την κατοχύρωση του επιπέδου των 770 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κάπως ενθαρρυντική χαρακτηρίζουμε την μέχρι τούδε (4.10 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ σημειώνει μεγάλη άνοδο +1,70% (στις 777 μονάδες) και μικρούς τζίρους (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) στο στενό οριζόντιο εύρος των 760-778 μονάδων με πλευρική την βραχυμεσοπρόθεσμο τάση (αλλά καθοδική την πιο σημαντική μεσομακροχρόνια τάση).

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ διαγράφει 20ήμερο τριγωνικό σχηματισμό ΚΜΖΗ που απεικονίζει ανάπαυλα – συμπίεση διακυμανσιμότητας προ μιας ισχυρής τασικής κίνησης. Σήμερα το μεσημέρι, πριν 3 ώρες, ο ΓΔ είχε φτάσει σχεδόν στον πυθμένα Μ των 758 μονάδων τον οποίον δεν μπόρεσε να σπάσει καθοδικά αλλά, αντίθετα, εξοστρακίστηκε από αυτόν προς τα πάνω προς την κατεύθυνση της κορυφής Ζ.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται μεταξύ το πυθμένα Μ των περίπου 760 μονάδων και της κορυφής Ζ των 778 μονάδων, εμείς, το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, θα τηρούμε στάση αναμονής. Μόνον σε περίπτωση ανοδικής διάσπαση της κορυφής Ζ των 778 μονάδων (όπου σήμερα συμπίπτουν οι ΕΚΜΟ30 και ο «προστροφέας»), τότε μόνον θα προχωρήσουμε σε προκαταρκτικές αγορές, ενώ εάν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τον πυθμένα Μ, εμείς δεν θα κάνουμε πωλήσεις αφού έχουμε ήδη μεγάλο ποσοστό μετρητών στο χαρτοφυλάκιό μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα ¾ με μετρητα και ¼ με μετοχές ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από ¼ σε ½ σε περίπτωση που ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 778 μονάδες δεχόμενος σήματα αγορών από το σύστημα του «προστροφέα» (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 54).

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών ενώ 8 μετοχές, οι ΤΙΤΚ, ΒΙΟ, ΕΛΧΑ, ΑΛΦΑ, ΣΕΝΕΡ, ΣΑΡ, ΕΥΡΩΒ και ΕΧΑΕ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5%, σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΝΗΡ και ΕΛΛΑΚΤ, που χάνουν χειρότερα του -3%.

Οι μετοχές της ημέρας : είναι και πάλι, για δεύτερη μέρα, οι τρεις μετοχές του όμιλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, οι ΒΙΟ,ΕΛΧΑ και ΣΕΝΕΡ, με μεγάλες ανόδους γύρω στο +4,50% κατά μέσον όρο και με μεγάλους όγκους. Όμως, απέχουν πολύ στο να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις αντιστάσεων – υψηλών διμήνου-τριμήνου.

Κοντά στο να δώσουν τέτοια σήματα αγορών είναι οι, ΣΑΡ, ΤΕΝΕΡΓ, ΤΙΤΚ και ΦΡΛΚ. Είναι οι μετοχές που θα αγοράσουμε σήμερα εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 778 μονάδες.

Ο ΝΗΡ δέχεται σήμερα βαριές διανομές, -16% με 600 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής σημειώνοντας χαμηλό έτους. Εμείς δεν θα θέλαμε να κατέχουμε τέτοια μετοχή.

Μετά από 20ήμερο ισχυρό ράλι +40%, ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ σήμερα αναστρέφεται με πτώση -5,30% και μεγάλους όγκους 600 χιλ τεμαχίων αναμενομένων στο κλείσιμο). Όμως, μια άσχημη μέρα μετά από ισχυρό ράλι δεν θα πρέπει να πανικοβάλει τους longs.

Σήμερα δεν θα μεταδοθεί μετασυνεδριακό σχόλιο, θα επανέλθουμε αύριο στις 4.00 μμ. Σε περίπτωση που ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τις 778 μονάδες, θα εκδοθεί το βράδυ ανάρτηση με τις μετοχές που αγόρασε το ΤΧ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text