Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα (Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018) στην περιοχή των 770-780 μονάδων

Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα (Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018) στην περιοχή των 770-780 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ανακούφιση θα πρέπει να αισθάνονται σήμερα οι longs (αγορασμένοι) του Χρηματιστήριο Αθηνών διότι ο ΓΔ όχι μόνον δεν συνέχισε τις βαριές διανομές της Παρασκευής, 22/6, αλλά, αντίθετα, σημειώνει μέτρια άνοδο +0,70% (στις 777 μονάδες στις 3.10μμ).

Όμως αυτή η άνοδος είναι αμφισβητούμενη καθώς ο τζίρος είναι μικρός (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, πολύ μικρότερα των πτωτικών 80 εκατ της Παρασκευής), το άσπρο ημερήσιο καντήλι του ΓΔ είναι επίσης μικρός, μεγέθους +0,80% , δηλ πολύ μικρότερο του μαύρου καντηλιού -2,30% της Παρασκευής και επίσης, τα ευρωπαικά χρηματιστήρια σήμερα πιέζονται άσχημα με μέση πτώση -1,30% κοντά στα χαμηλά διμήνου.


Στο γράφημα φαίνεται καθαρά η καθοδική τάση που βρίσκεται ο ΓΔ καθώς και ο 20ήμερος σχηματισμός συμμετρικού τριγώνουν στα χαμηλά εξαμήνου.

Αλλά και η κατάσταση στο πλάτος της αγοράς δεν είναι ευχάριστη αφού οι περισσότερες μετοχές βρισκονται πιο κοντά στα χαμηλά 2018 παρά στα υψηλά του ιδίου έτους δηλαδή, βρίσκονται σε καθοδική τάση. Θα είχαμε την πρώτη ελπίδα ενδεχόμενης ανοδικής αναστροφής εάν ο ΓΔ ανακτούσε την μισή ενδοημερήσια πτώση της Παρασκευής κλείνοντας πάνω από τις 780 μονάδες ενώ εμείς θα προχωρούσαμε σε προκαταρκτικές αγορές εάν έδινε σήμα ο «προστροφέας» του ΓΔ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 782 μονάδες (+1,50%) δεχόμενος σήματα αγορών από τον «προστροφέα», το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 25% σε 40 έως 50%.  Οι αγορές μας θα είναι διστακτικές αφού δεν υπάρχουν επαρκείς επιβεβαιώσεις από τους σημερινούς όγκους και από την τάση των ευρωπαικών χρηματιστηρίων.

Μετοχές

Παρά το σαφές θετικό πρόσημο του ΓΔ, οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν σήμερα των καθοδικών ενώ μόνον μια μετοχή, η ΔΕΗ, σημειώνει μεγπάλη άνοδο λίγο πάνω από +3% και καμία δεν σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο σήμερα, ούτε και η ΔΕΗ αφού ο σημερινός της όγκος είναι μικρός και η τάση της καθαρά καθοδική.

Επειδή έχουμε μεγάλη αναλογία μετρητών στο Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, παρακολουθούμε στενά τις υποψήφιες για αγορά μετοχές και είναι αυτές που κινούνται πολύ κοντά σε εμφανείς αντιστάσεις – υψηλά τριμήνου όπως οι, ΣΑΡ, ΤΕΝΕΡΓ, ΦΡΛΚ, ΤΙΤΚ και ΜΛΣ. Προσέχουμε ιδιαίτερα τις τρεις πρώτες και θα τις αγοράζαμε σήμερα αν ο ΓΔ έκλεινε πάνω από τις 782 μονάδες (+1,50%)..

To κυριότερο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι οι μικροί όγκοι. Και οι 7 μετοχές που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +1,50%, οι ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΣΑΡ, ΜΥΤΙΛ, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΡΩΒ και ΟΠΑΠ, διακινούν σήμερα μικρούς όγκους μικρότερους των πτωτικών της Παρασκευής, στοιχείο αποθαρρυντικό για αγορές σήμερα.

Σήμερα δεν θα μεταδοθεί μετασυνεδριακό σχόλιο, θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text