Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα (Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018), συμπληρώνει 3η εβδομάδα οριζόντιας κίνησης στο εύρος των 760-780 μονάδων

Ο ΓΔ σήμερα (Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018), συμπληρώνει 3η εβδομάδα οριζόντιας κίνησης στο εύρος των 760-780 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ημέρα αναμονής είναι και η σημερινή με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,20% (στις 770 μονάδες στις 4.05 μμ) με μικρό τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης μικρές μεταβολές στους ευρωπαϊκούς δείκτες που προσφάτως έχουν υποχωρήσει στα χαμηλά διμήνου.

Το μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ δεν αλλάζει με την σημερινή διαπραγμάτευση. Συνεχίζεται η πλευρική κίνηση του ΓΔ στο εύρος των 760-780 μονάδων που τις τελευταίες μέρες συμπιέστηκε στις 765-775 μονάδες. Φαίνεται ότι οι επενδυτές βρίσκονται σε φάση αναμονής πριν ξεκινήσει η ισχυρή ανοδική ή καθοδική κίνηση.

Εάν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά την κορυφή Η των 780 μονάδων (κοίτα γράφημα), τότε εμφανίζονται οι πρώτες ελπίδες για ανοδική τάση, τα δε μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών (από κανόνα 4 εβδομάδων και από Bollinger Bands) δίνονται στην ανοδική διάσπαση της σημαντικής κορυφής Κ των 790 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα ¾ με μετρητά και ¼ με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις αφού κανένα τασικό μεσοπρόθεσμο σύστημα δεν δίνει σήμα αγοραπωλησιών.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ, οι καθοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή είναι λίγο περισσότερες των ανοδικών ενώ μόνον μια μετοχή, ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% και επίσης μια μετοχή, ο ΝΗΡ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Καμία μετοχή δεν μας κάνει σήμερα ιδιαίτερα εντύπωση. Οι μόνες μετοχές που αξίζουν αναφοράς είναι οι :

Πρώτιστα οι ΣΑΡ, ΦΡΛΚ και ΤΕΝΕΡΓ που με μικρές ανόδους, κάτω του +1%, πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής τους αγοραστικούς τους στροφείς – υψηλά τριμήνου. Είναι οι πρώτες αγοραστικές μας επιλογές αυτό το καιρό.

Αντίθετα, ο ΜΥΤΙΛ ενδεχομένως σήμερα να υφίσταται διανομές (-0,81% με 530 χιλ τεμάχια) σε ένα επικίνδυνο διαγραμματικό σημείο, σε καθοδικό γύρισμα ήπιας ανοδικής αντίδρασης που σημειώθηκε μετά από καθοδική διάσπαση πωλητικού στροφέα – χαμηλού τριμήνου. Αν ο ΜΥΤΙΛ διασπάσει καθοδικά το χαμηλό των 8,53 ευρώ, τότε θα έχει πιθανό πρόβλημα (τρέχουσα τιμή 8,61).

Ο ΝΗΡ έχει εμφανέστατο πρόβλημα. Εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται σε «καταρράκτη» και κανείς δεν ξέρει που και πότε θα σταματήσει. Αυτή τη στιγμή η μετοχή χάνει -6,50% (στα 0,187 ευρώ). Τα σήματα πώλησης έχουν δοθεί πολύ ψηλότερα.

Σήμερα δεν θα μεταδοθεί μετασυνεδριακό σχόλιο. Το αυριανό σχόλιο θα μεταδοθεί αργά το βράδυ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text