Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπορεί να αντιδράσει ανοδικά μετά το χθεσινό πωλητικό χτύπημα

Ο ΓΔ δεν μπορεί να αντιδράσει ανοδικά μετά το χθεσινό πωλητικό χτύπημα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ικανοποιεί η σημερινή (Παρ, 28/6) συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά το χθεσινό χτύπημα 20 μονάδων ή -2,60% ή μετά το τριήμερο χτύπημα 30 μονάδων ή -3,90%, δεν μπορεί να αντιδράσει ανοδικά περιοριζόμενος σε μια γλίσχρα άνοδο δύο μονάδων ή +0,30% (στις 750 μονάδες στις 4.00 μμ). Αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές είναι ανίσχυροι ή απρόθυμοι με τους πωλητές να έχουν το πάνω χέρι απειλώντας για περαιτέρω πτώση προς το χαμηλό 2018 των 738 μονάδων (-1,30% από το χθεσινό κλείσιμο).

Οι απαισιόδοξες σκέψεις μας θα εγκαταλειφθούν εάν ο ΓΔ ανακτήσει άμεσα τις χθεσινές του ζημιές πραγματοποιώντας άνοδο +1,30% κάτι που δεν βλέπουμε για σήμερα.

Συνεπώς εμείς παραμένουμε με πολλά μετρητά και λίγες μετοχές.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Παρά την μικρή μεταβολή του ΓΔ, η σημερινή συνεδρίαση είναι σχετικά πλούσια σε συμβάντα σε κατιδίαν μετοχές.

Τα θετικά συμβάντα :

-Καταρχήν η ΕΕΕ (+3%) ανακτά μέσα σε μια μέρα το 80% της χθεσινής αποκοπής μερίσματος.

-Ο ΦΡΛΚ (+3,30%) ανακτά πάνω από το μισό της χθεσινής πανικόβλητης πτώσης -5,50% οφειλόμενης σε ανυπόστατες (όπως δείχνει το γράφημα) φήμες για λογιστικό ξεσκόνισμα της εταιρίας από ξένο fund (όπως έγινε με την περίπτωση της ΦΦ).

-Η ΕΛΧΑ με μεγάλη άνοδο +2,50% τείνει προς το υψηλό διμήνου.

-Ο ΜΥΤΙΛ μετά την χθεσινή καθοδική διάσπαση πωλητικού αγκιστριού σε χαμηλό έτους, σήμερα αντιδρά ήπια ανοδικά +0,82% μη μπορώντας να αντιστρέψει την από διμήνου καθοδική τάση του.

  • Επίσης η ΜΠΕΛΑ (+1,50%) συνεχίζει τις προσπάθειες να απομακρυνθεί από τα χαμηλά δωδεκαμήνου των 13 ευρώ προς τα 14 ευρώ ώστε να δώσει την ελπίδα ότι μπορεί να επανέλθει στα υψηλά αρχών 2018 των 16,30 ευρώ (περίπου +20% από τώρα).

     

    Και τα αρνητικά συμβάντα

     

    -Ο ΑΒΑΚΑΣ δέχεται σήμερα σκληρό πωλητικό χτύπημα -15% σε χαμηλά έτους. Όμως ο σημερινός όγκος είναι μικρός, 100 χιλ τεμάχια, δείχνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στην εταιρία.

     

    -Ο ΕΛΛΑΚΤ σήμερα υποχωρεί κατά -3,50% ενώ εμείς περιμέναμε νέα υψηλά.

     

    -Η ΕΥΔΑΠ τείνει να χάσει την ιδιότητά της σαν «blue chip» καθώς με το σημερινό -2,50% καταπίπτει σε νέο χαμηλό έτους.

     

    -Η ΙΝΛΟΤ με την σημερινή πτώση -3,40% χάνει (σε τιμές κλεισίματος) το μισό του ράλι +35% του τέλους Μάη-αρχών Ιουνίου προβληματίζοντας τους μακροχρόνιους κατέχοντες την μετοχή.

     

    -Η ΑΡΑΙΓ με μεγάλη σημερινή πτώση -2% επίσης προβληματίζει τους κατέχοντες καθώς τείνει προς το χαμηλό έτους των 8,25 ευρώ (έχει όμως αποκοπεί το μεγάλο μέρισμα στο μεταξύ).

     

    Τέλος, ο ΔΤΡ παραμένει λίγο κάτω από το μέσο του ετήσιου εύρους 2018 και λίγο κάτω του ΑΚΜΟ200.

     

    Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text