Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κατορθώνει σήμερα να ξεπεράσει τις 750 μονάδες

Ο ΓΔ κατορθώνει σήμερα να ξεπεράσει τις 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

«Κάτι κινείται» σήμερα, Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018, στην αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει μέτρια άνοδο +0,90% (στις 756 μονάδες) με μικρό τζίρο (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήριο σε προσπάθεια να αποσπασθούν και αυτά από το χαμηλό διμήνου που βρίσκονται εδώ και 1-2 μήνες και να ανέλθουν στην μέση τιμή μεταξύ υψηλού διμήνου και χαμηλού διμήνου, δηλαδή να βρεθούν σε πλευρική τάση.

Ο ΓΔ, ομοίως προσπαθεί να ξεφύγει από τα χαμηλά διμήνου και χαμηλά έτους των 740-750 μονάδων και να προχωρήσει προς τις 760 μονάδες όπου η μεσοπρόθεσμη εικόνα του από bearish να μετατραπεί σε neutral. Αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ, ο ΓΔ βρίσκεται στις 755 μονάδες και θέλει 5 μονάδες ή +0,50% (ή +1,60% από το χθεσινό κλείσιμο) για να φτάσει το εν λόγω επίπεδο των 760 μονάδων.

Αν τα καταφέρει να ξεπεράσει τις 760 μονάδες, που είναι δύσκολο για σήμερα, τότε θα έχουν φανεί οι πρώτες δειλές ελπίδες για ένα ανοδικό καλοκαίρι.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις. Ο πλησιέστερος μεσοπρόθεσμος σηματοδότης αγορών που εμείς χρησιμοποιούμε, ο προστροφέας, βρίσκεται πολύ ψηλότερα, στις 766 μονάδες (+2,30% από το χθεσινό κλείσιμο) και είναι πολύ δύσκολο να προσεγγισθεί για σήμερα.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα καθαρά ανοδικό με τα ¾ των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το ¼ αρνητικό ενώ δυο εμπορεύσιμες μετοχές, οι ΕΕΕ και ΙΝΤΚΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +4% σε σύγκριση με μια μετοχή, τον ΝΗΡ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι η ΕΕΕ που πετυχαίνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας, +3,90% με ικανοποιητικούς όγκους, 50 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, προσεγγίζοντας τον αγοραστικό στροφέα – υψηλό τριμήνου των 30,50 ευρώ (τρέχουσα τιμή 30,25).

Στο αντίποδα της ΕΕΕ στέκεται ο ΝΗΡ που σημειώνει μεγάλη πτώση -5,30% διορθώνοντας την ισχυρή ανοδική αντίδραση περίπου +40% που πραγματοποίησε μετά την προ δεκαημέρου κατασβύθιση της μετοχής από τα 27 λεπτά στα 13 (περίπου -50%). Ο σημερινός τζίρος είναι μόλις 11 χιλ ευρώ που σημαίνει ότι η μετοχή δεν ελκύει αξιόλογους παίκτες (τους ξένους).

Ελπίδες μας χαρίζει ο ΟΠΑΠ που με ικανοποιητική άνοδο +1,71% αλλά μετριότατους όγκους 244 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, διασπά ανοδικά το υψηλό διμήνου.

H ΑΡΑΙΓ σημειώνει την δεύτερη μεγαλύτερη πτώση, -2,70%, της ημέρας από εμπορεύσιμη μετοχή διορθώνοντας κατά το 1/3 την τριήμερη ανοδική αντίδραση περίπου +8%. Οι όγκοι είναι μόλις 11 χιλ τεμάχια (ή τζίρος 90 χιλ ευρώ) που σημαίνει ότι πιθανόν να μην υπάρχουν ειδήσεις από την πορεία της εταιρίας. (Σε λίγες εβδομάδες θα αρχίσουν οι ανακοινώσεις των εξαμήνων των εισηγμένων).

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text