Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά προσπαθεί να δείξει κάποια σημάδια αναστροφής πυθμένα

Η αγορά προσπαθεί να δείξει κάποια σημάδια αναστροφής πυθμένα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με περιορισμένο ενδιαφέρον παρακολουθούμε σήμερα (Δευτ, 16/7) την αγορά όπου ο ΓΔ διασπά δυο βραχυμεσοπρόθεσμα σημεία αντίστασης, τον μέσον άξονα των 760 μονάδων της 40ήμερης διακύμανσής του των περίπου 740-780 μονάδων και τον ΕΚΜΟ30 που διέρχεται από τις 762 μονάδες.

Ωστόσο, αυτές οι δυο διασπάσεις του ΓΔ γίνονται με πολύ μικρή ημερήσια μεταβολή (+0,25%, στις 763 μονάδες, στις 4.00 μμ) και με πολύ μικρό τζίρο (20 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, αρνητικό ρεκόρ έτους 2018), με συνέπεια να μην τις λάβουμε ιδιαίτερα σοβαρά υπόψη μας.

Θα προχωρήσουμε σε αγορές μόνον αν ο ΓΔ σημειώσει μια ισχυρή ημερήσια άνοδο άνω του +1,50% λαμβάνοντας σήματα αγορών από το σύστημα του προστροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδ Eurocapital, σελ 54) ή αν ο ίδιος ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τον στροφέα – υψηλό 4 εβδομάδων των 778 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 αλλά καμία δεν παρουσιάζει μεγάλη μεταβολή πέραν του ±3%.

Σε επίπεδο μετοχών η σημερινή συνεδρίαση δεν παρουσιάζει σχεδόν καθόλου ενδιαφέρον. Οι μόνες μετοχές που πάνε καλά σήμερα με την έννοια ότι πλησιάζουν αγοραστικό στροφέα – υψηλό διμήνου ή τριμήνου είναι οι, ΕΛΛΑΚΤΩΡ (που πλησιάζει τα 2,15 ευρώ), ο ΣΑΡ που πλησιάζει τα 7,67 ευρώ και ο ΑΝΕΜΟΣ που πλησιάζει τα 1,97.

Άσχημα, , πηγαίνουν σήμερα οι ΤΙΤΚ, ΕΤΕ, ΜΟΗ και ΙΑΣΩ, με την έννοια ότι πλησιάζουν πωλητικούς στροφείς (έγκυρες αντιστάσεις) ενώ οι ΠΛΑΙΣ και ΑΡΑΙΓ που πλησιάζουν τα χαμηλά έτους.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text