Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σταθεροποιεί την θέση του πάνω από τον ΕΚΜΟ30

Ο ΓΔ σταθεροποιεί την θέση του πάνω από τον ΕΚΜΟ30

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θετική (για τους longs) θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με ελάχιστη πτώση -0,10% (στις 765 μονάδες στις 4.10 μμ) και με ελάχιστο τζίρο (20 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) κατοχυρώνει τα κέρδη των 20 μονάδων ή +2,70% των τελευταίων 2 εβδομάδων καθώς και την θέση του πάνω από τον ΕΚΜΟ30 και πάνω από τον μέσον άξονα του εύρους Υψηλό 20 ημερών – Χαμηλό 20 ημερών.

Με αυτό το τρόπο η αγορά δείχνει διάθεση για ανοδική αναστροφή της εξάμηνης καθοδικής τάσης. Είχε γίνει προσπάθεια ανοδικής αναστροφής και τον Απρίλη που απέτυχε και τώρα γίνεται και δεύτερη προσπάθεια. (Ιστορικά έχουν παρατηρηθεί μερικές φορές 5-6 συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες (whipsaws) ανοδικής αναστροφής του ΓΔ έως ότου έλθει η επιτυχής προσπάθεια που αναπληρώνει με μεγάλα κέρδη όλες ή τις περισσότερες ζημιές των whipsaws).

Προς το παρόν περιμένουμε έως ότου έλθει μια ισχυρή ημερήσια άνοδος που θα σπάσει ανοδικά τον στροφέα – υψηλό 20 ημερών των 777 μονάδων του ΓΔ ώστε να δοθεί το σήμα αγορών το οποίο και θα ακολουθήσουμε.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Με μικρή διαφορά οι πτωτικές μετοχές αυτή τη στιγμή υπερτερούν σε αριθμό των ανοδικών αλλά καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη μεταβολή τιμής πέραν του ±3% κάνοντας την σημερινή συνεδρίαση να μοιάζει με αναμονής ή παγίωσης.

Παρατηρήσεις

Η ΑΤΤ πετυχαίνει την μεγαλύτερη σημερινή άνοδο +2,70% αλλά με γελοίο τζίρο, 16 χιλ ευρώ μέχρις στιγμής. Έχει την χειρότερη επίδοση (μαζί με την ΦΦ) από όλες τις μετοχές μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

Ο ΜΥΤΙΛ με μέτρια σημερινή άνοδο +0,80% συμπληρώνει άνοδο περίπου +5% από τον πρόσφατο πυθμένα του αλλά και αυτός με μικρό όγκο.

Το ίδιο και η ΑΡΑΙΓ, έχει συμπληρώσει αναπήδηση περίπου +5% από τον πυθμένα της περασμένης εβδομάδας αλλά με μικρό όγκο, όπως μικρό όγκο έχει ολόκληρη η αγορά κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι τρεις leaders του ΧΑ κατά το πρώτο εξάμηνο 2018, οι ΕΕΕ, ΤΕΝΕΡΓ και ίσως ο ΟΛΠ, σήμερα σημειώνουν νέα υψηλά έτους.

Από τις σημερινές πτωτικές μετοχές καμία δεν στοιχειοθετεί συμβάν (καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης που συνεπάγεται σήμα μείωσης θέσεων). Κινδυνεύουν από τέτοιο συμβάν οι, ΕΤΕ, ΕΧΑΕ και ΤΙΤΚ τις οποίες γι αυτό το λόγο δεν συμπεριλαμβάνουμε στην λίστα αγορών μας).

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text