Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παγίωσε σήμερα (Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018) την θέση του πάνω από τον ΕΚΜΟ30 και όχι πολύ μακριά από τον αγοραστικό στροφέα των 777 μονάδων

Ο ΓΔ παγίωσε σήμερα (Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018) την θέση του πάνω από τον ΕΚΜΟ30 και όχι πολύ μακριά από τον αγοραστικό στροφέα των 777 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs ήταν η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει απειροελάχιστη πτώση -0,05% (στις 765 μονάδες) με πολύ μικρό τζίρο (18 εκατ) και με ουδέτερη μακροχρόνια εικόνα στους κύριους ξένους δείκτες που ουσιαστικά βρίσκονται σε 6μηνη οριζόντια ανάπαυλα μετά από διετές ισχυρό ράλι.

Στο γράφημα βλέπουμε ότι ο ΓΔ μετά από 6μηνη καθοδική αγορά, από τις περίπου 900 μονάδες στις περίπου 750 μονάδες (περίπου -15%), κατά τις τελευταίες 2 εβδομάδες προσπαθεί να πετύχει ανοδική αναστροφή έχοντας μέχρις στιγμή καταφέρει να διασπάσει ανοδικά δυο τοπικές κορυφές, Χ και Υ, τον ΕΚΜΟ30 και την μέση τιμή του καναλιού Υψηλό – Χαμηλό 20 ημερών.

Για να δώσει σε εμάς ο ΓΔ μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών θα πρέπει να κλείσει πάνω από τον στροφέα – υψηλό 20 ημερών των 777 μονάδων (+1,50% από τώρα). Το εγχείρημα δεν είναι δύσκολο και το προσέχουμε εκ του σύνεγγυς.

Στρατηγική για αύριο, Τετάρτη, 18/7/2018

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 777 μονάδες, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 25% σε 50% έως 75% αναλόγως του τζίρου, του μεγέθους της ανόδου και των μεταβολών των Ξένων Δεικτών.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές σήμερα ισαρίθμησαν των καθοδικών ενώ μόνον μια μετοχή, δευτερεύουσας σημασίας, η ΑΤΤ, πέτυχε μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας. Όχι δεν ήταν η ΑΤΤ καθώς η μεγάλη άνοδός της +4% έγινε με τζίρο μόλις 23 χιλ ευρώ και σε δυσμενέστατη θέση (κοντά σε ιστορικά χαμηλά που σημαίνει κίνδυνος χρεοκοπίας ή συγχώνευσης με άλλη τράπεζα). Ηταν οι δύο μετοχές που πέτυχαν νέα υψηλά έτους, οι ΕΕΕ (+1,23% στα 31,34 ευρώ) και ΤΕΝΕΡΓ (+1,50% στα 5,43 ευρώ). Η ανοδική ορμή που έχουν πιθανόν να τις στείλει ψηλότερα.

Και ο ΟΛΠ έκλεισε σήμερα στα χθεσινά υψηλά 6μήνου. Δεν ξέρουμε τι θετικές εξελίξεις έχει η εταιρία.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων (2-4 ισουψών κορυφών) αντιστάσεων. Διακρίνουμε τις, ΓΕΚΤ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΥΓΕΙΑ και ΛΑΜΔΑ.

Αντίθετα, μετοχές που κινδυνεύουν να δώσουν σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων (2-4 ισοϋψών πυθμένων) στηρίξεων. Διακρίνουμε τις, ΒΙΟ, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, ΕΤΕ, ΜΟΗ, ΤΙΤΚ και ΙΑΣΩ.

Δείκτης τραπεζών ΔΤΡ : έκλεισε με ελάχιστη άνοδο +0,10% στο όχι και τόσο ευνοϊκής θέσης επίπεδο των 854 μονάδων (ευνοϊκή θέση θα αποκτήσει πάνω από την μέση τιμή 2018 των 900 μονάδων ενώ σήματα μεσομακροχρόνιων αγορών θα δοθούν αν σπάσουν οι περίπου 1000 μονάδες). Στο γράφημα φαίνεται το μέγεθος της «συριζαϊκής» καταστροφής που υπέστη ο κλάδος, από τις 40.000 μονάδες του 2014 στις τρέχουσες 850. (Ωστόσο, πάρα πολλές μη-τραπεζικές μετοχές κατά το ίδιο διάστημα υπέστησαν μικρές ζημιές της τάξης του -10% έως -30% και μερικές βρίσκονται σε νέα υψηλά άνω του 2014). Το πρόβλημα του ΧΑ και της χώρας είναι κυρίως οι τράπεζες.

Θα επανέλθουμε αύριο στις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text