Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει διστακτικά να πορεύεται προς την μεσοπρόθεσμη σηματοδότρια αγορών, το ΥΚ20 ημερών των 777 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει διστακτικά να πορεύεται προς την μεσοπρόθεσμη σηματοδότρια αγορών, το ΥΚ20 ημερών των 777 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αρκετά ενθαρρυντική είναι η σημερινή συνεδρίαση (Τετ, 18/7, ώρα 4.10 μμ) με τον ΓΔ να κερδίζει +0,70% (στις 770 μονάδες) με μικρό τζίρο (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μεσοπροθέσμως ουδέτερες εικόνες στα κύρια διεθνή χρηματιστήρια.

Το θετικό της σημερινής συνεδρίασης είναι το ότι ο ΓΔ πλησιάζει τον αγοραστικό στροφέα – υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 777 μονάδων σε απόσταση μόλις 7 μονάδων ή περίπου 1% που σημαίνει ότι δεν θα είναι δύσκολο να έχουμε αύριο-μεθαύριο σήματα αγορών με μια μέτρια μόνον άνοδο.

Δεν ξέρουμε αν θα γίνει ή όχι η ανοδική διάσπαση του ΥΚ20 αλλά είμαστε έτοιμοι για αγορές εφόσον γίνει η διάσπαση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Επειδή θα είναι δύσκολο για τον ΓΔ να κλείσει σήμερα πάνω από τον στροφέα των 777 μονάδων (χρειάζεται άνοδο +1,50%), το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο νομίζουμε να κάνει σήμερα πράξεις (αγορές), αλλά ούτε και πωλήσεις (αφού ποτέ δεν πουλά σε ανοδική μέρα).

Μετοχές

Η σημερινή συνεδρίαση είναι καθαρά ανοδική με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται θετικά και το ¼ αρνητικά ενώ μόνον μια μετοχή, η άσημη ΑΤΤ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% και επίσης μια, η ΜΙΓ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων δεν δίνει σήμερα καμία μετοχή όπως και καμία μετοχή δεν δίνει σήματα πωλήσεων με την αντίστροφη σηματοδότηση. Έτσι, από άποψης διασπάσεων η σημερινή συνεδρίαση είναι αναμονής.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών : διακρίνουμε τις, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΑΝΕΜΟ, ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΣΑΡ. Είναι οι μετοχές που πιθανότατα θα αγοράσουμε εάν ο ΓΔ ξεπεράσει τις 777 μονάδες.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων. Διακρίνουμε τις, ΕΛΧΑ, ΤΙΤΚ και ΕΤΕ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text