Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ γύρισε σήμερα, Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018, αρνητικός προτού να πλησιάσει τον μεσοπρόθεσμο σηματοδότη αγορών ΥΚ20 των 777 μονάδων

Ο ΓΔ γύρισε σήμερα, Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018, αρνητικός προτού να πλησιάσει τον μεσοπρόθεσμο σηματοδότη αγορών ΥΚ20 των 777 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μέτρια χαρακτηρίζουμε την σημερινή συνεδρίαση η οποία δεν ήταν θετική γιατί ο ΓΔ (-0,90% στις 766 μονάδες) δεν μπόρεσε να προχωρήσει προς τον αγοραστικό στροφέα των 777 μονάδων αλλά γύρισε καθοδικά αφήνοντας πίσω του την τοπική κορυφή Μ (κοίτα γράφημα) που βρίσκεται σε κατηφορική διάταξη με τις προηγούμενες Ζ, Ε και Κ, δηλαδή σε καθοδική τάση.

Αλλά ούτε ήταν και αρνητική η σημερινή συνεδρίαση αφού η σημερινή διόρθωση -0,90% του ΓΔ είναι μικρή μπροστά στην προηγηθείσα 6ήμερη άνοδο +4%. Εκτός αυτού, το σημερινό κλείσιμο έγινε πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30 και πάνω από τον μέσον άξονα r των 760 μονάδων του 20ήμερου οριζόντιου εύρους. Η δε απόσταση του σημερινού κλεισίματος από τον αγοραστικό στροφέα δεν είναι μεγάλη, 11 μονάδες ή 1,50%.

Συνεπώς, δεν είναι απίθανο αύριο ο ΓΔ να επαναλάβει έφοδο κατά του στροφέα των 777 μονάδων. Αν όμως συνεχίσει την σημερινή πτώση κλείνοντας κάτω του αναφερθέντος άξονα των 760 μονάδων (-0,80% από τώρα), τότε σχεδόν θα εξανεμισθούν οι ελπίδες μας για μια θερινή ανάκαμψη του ΓΔ σε επίπεδα πάνω από τις 800 μονάδες.

 

Σημ : στο σημερινό γράφημα σχεδιάσαμε και τις λωρίδες Bollinger  οι οποίες επίσης δίνουν σήματα αγόρών στις 777-780 μονάδες όπου διέρχεται η άνω περιβάλλουσα ΒΒΤΟΡ.

Στρατηγική για αύριο, Παρασκευή, 20/7/2018

Διατηρούμε την χθεσινή μας στρατηγική : εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τον στροφέα των 777 μονάδων (+1,50%) το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 25% σε 66% έως 75%, αναλόγως των όγκων.

Μετοχές

Πτωτικά έκλεισαν τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ δυο μετοχές, οι ΑΤΤ και ΕΛΛΑΚΤ, έκλεισαν με μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να έκλεισε με μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν διακρίθηκε σήμερα για την ανοδική δύναμή της.

Επίσης, καμία μετοχή δεν σημείωσε νέα υψηλά ή νέα χαμηλά έτους και καμία δεν διακίνησε μεγάλους όγκους δίδοντας στην σημερινή συνεδρίαση χαρακτήρα αναμονής ή ανάπαυλας.

Μετά την σημερινή πτωτική συνεδρίαση μόνον δυο μετοχές βρίσκονται κοντά σε αγοραστικούς στροφείς – έγκυρες αντιστάσεις με εύκολη την ανοδική διάσπαση αυτών. Είναι μόνον οι ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Αντίστροφα, τρεις μετοχές κινδυνεύουν από καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων και είναι οι, ΤΙΤΚ. ΕΤΕ και ΕΧΑΕ.

Θα επανέλθουμε αύριο πιθανόν τις ίδιες ώρες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text