Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επανήλθε σήμερα (Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018) σε εμφανή καθοδική τάση πλησιάζοντας τις 750 μονάδες

Ο ΓΔ επανήλθε σήμερα (Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018) σε εμφανή καθοδική τάση πλησιάζοντας τις 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσμενής για τους longs ήταν η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να κλείνει με μεγάλη πτώση -1,60% (στις 754 μονάδες) με χαμηλό τζίρο (34 εκατ) και με μικτή εικόνα στα διεθνή χρηματιστήρια.

Στο εικονιζόμενο γράφημα του ΓΔ έλαβαν χώρα σήμερα τρεις δυσμενείς εξελίξεις, (α), καθοδική διάσπαση του ΕΚΜΟ30 μετατρέποντας την μεσοβραχυχρόνιο τάση σε καθοδική, (β), επάνοδος στο κάτω ήμισυ του 20ήμερου εύρους με καθοδική διάσπαση του άξονα r των 760 μονάδων και, (γ) καθοδικό retracement 50% της ανάκαμψης ΗΜ εγείροντας τις πιθανότητες να χαθεί ολόκληρη αυτή η ανάκαμψη ΗΜ.

Συνέπεια των ανωτέρω είναι να επικρέμαται τώρα το ενδεχόμενο της καθοδικής διάσπασης της στήριξης του πυθμένα Η των 744 μονάδων με επακόλουθο κίνδυνο να ακυρωθεί το διαφαινόμενο θερινό ράλι και αντ αυτού να έχουμε μεγάλες πιθανότητες να δούμε τις 700 μονάδες.

Στρατηγική για την Δευτέρα, 23/7/2018

Το ΤΧ εγκαταλείπει τις προθέσεις του για αγορές μετοχών που επιδείξει πριν 2 μέρες και βαστά πλέον την μεγάλη αναλογία 2/3 των μετρητών επί του συνολικού κεφαλαίου έως ότου ο ΓΔ επιχειρήσει νέα προσπάθεια να διασπάσει ανοδικά τον στροφέα – υψηλό 4 εβδομάδων.

Μετοχές

Πτωτικά έκλεισαν σήμερα τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών (με μέση ελάχιστη ημερήσια εμπορευσιμότητα άνω των 10 χιλ ευρώ) και ανοδικά το ¼ ενώ 5 μετοχές, οι ΑΛΦΑ, ΜΙΓ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ και ΟΤΕ, έκλεισαν με μεγάλες πτώσεις από -3% έως -4% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να έκλεισε με κέρδη άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν άξιζε τέτοιο τίτλο σήμερα.

Καμία μετοχή δεν έδωσε σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ενώ μόνον μια μετοχή, ο ΤΙΤΚ, έδωσε αντίστροφο σήμα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης.

Αρκετές είναι οι μετοχές που τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα πωλήσεων όπως οι, ΒΙΟ, ΑΒΑΞ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, ΕΤΕ, ΜΠΕΛΑ και ΜΟΗ.

Αντίθετα, μόνον μια μετοχή, ο ΑΝΕΜΟΣ, τείνει να δώσει σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης (πολλών σημείων επαφής) γραμμής αντίστασης.

Νέα υψηλά έτους πέτυχε σήμερα οριακά η leader εποχής ΤΕΝΕΡΓ (leader μαζί με την κολοσσιαία, για ελληνικά δεδομένα, ΕΕΕ, κεφαλαιοποίησης 11,5 δις !).

Νέα χαμηλά τριμήνου σημείωσε σήμερα ο ΤΙΤΚ.

Συσσωρεύσεις διακρίναμε σήμερα πιθανόν σε ΕΕΕ (και λέμε πιθανόν διότι η μετοχή έκλεισε μόνον οριακά θετικά με μεγάλον όγκο) και διανομές σε ΣΑΡ και ΟΠΑΠ. Οι διανομές των δυο τελευταίων δεν μας φοβίζουν διότι έλαβαν χώρα σε μεσοχρονίως υψηλό επίπεδο, μας φοβίζουν οι διανομές όταν λαμβάνουν χώρα υπό καθοδική τάση (κάτω από τον ΑΚΜΟ200).

Τέλος, οι τράπεζες σήμερα δέχθηκαν χτύπημα -3% στον ΔΤΡ ο οποίος στην θέση που έκλεισε, στις 830 μονάδες, αρχίζει να παίρνει bearish οψη.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 3-4 μμ. Την επόμενη εβδομάδα θα αναρτάται μόνον ενδοημερήσιο σχόλιο.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text