Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα (Πέμπτη, 26/7/18) εγκλωβισμένος στα χαμηλά των 750 μονάδων

Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα (Πέμπτη, 26/7/18) εγκλωβισμένος στα χαμηλά των 750 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζεται και σήμερα η θερινή ατονία της αγοράς με τον ΓΔ να σημειώνει ελάχιστη μεταβολή +0,10% (στις 752 μονάδες στις 3.20 μμ) με ελάχιστο τζίρο (20 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανοδικούς τους ευρωπαϊκούς δείκτες που προσπαθούν να ανεβούν από πλευρική σε ανοδική τάση (όπως έχουν κάνει οι αμερικανικοί) και όχι να κατεβούν σε καθοδική τάση (όπως έχει κάνει ο ελληνικός δείκτης).

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ βρίσκεται σε σαφέστατη καθοδική τάση με κατερχόμενες κορφές Β, Ν , Κ ,Μ και με τους μαθηματικούς δείκτες τάσης, από μακροχρόνιους έως βραχυχρόνιους σε bearish ενδείξεις. Μια αμυδρή ελπίδα για αυγουστιάτικη ανάκαμψη μας δίνει η ήπια ανερχόμενη διάταξη των τοπικων πυθμένων Η, Ε και Ζ. Όμως, για να πεισθούμε για την ανοδικότητα της αγοράς απαιτούμε οπωσδήποτε την υπερβαση των 760 μονάδων όπου διέρχονται ο ΕΚΜΟ30 και ο μέσος άξονας R του μηνιαίου εύρους του ΓΔ.

Οσο ο ΓΔ δεν θα μπορεί να ξεπεράσει τις 760 μονάδες, θα είμαστε καταδικασμένοι να δούμε τα ακόμα πιο χαμηλά επίπεδα των 700 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα ¾ με μετρητά και ¼ με μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν αυτή τη στιγμή των καθοδικών ενώ μόνον μια, η ΜΙΓ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με δυο, τις ΙΝΛΟΤ και ΕΛΛΑΚΤ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο, ούτε το αξίζει και η ΜΙΓ η οποία πετυχαίνει άνοδο +4,76% αλλά με τζίρο μόλις 150 χιλ ευρώ και στα χαμηλά του γραφήματός της δηλαδή, σε δυσμενές για περαιτέρω άνοδο περιβάλλον.

Αντίθετα, μας προβληματίζει η μεγάλη πτώση της ΙΝΛΟΤ -5,40% με μεγάλο όγκο 550 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής διασπώντας καθοδικά την στήριξη των 82,50 λεπτών με αποτέλεσμα να εγερθούν σήματα ελάφρυνσης θέσεων. Η ΙΝΛΟΤ μετά από τετράμηνη εγκατακρήμνυση από το 1,50 ευρώ του Φεβρουαρίου στα 83,5 λεπτά του Μάη, πραγματοποίησε τον μήνα Ιούνιο ισχυρότατη ανοδική αντίδραση, σχεδόν +40%, με μικρους σχετικά όγκους και γι αυτό δεν μας ενθουσίασε, και έτσι αυτή η ανάκαμψη σήμερα κατέρρευσε σε νέα χαμηλά.

Σήματα αγορών δεν δίνει σήμερα καμία μετοχή και επίσης, καμία μετοχή δεν πετυχαίνει υψηλά έτους.

Ο ΑΝΕΜΟΣ δείχνει να διανέμεται σήμερα με πτώση -2% και όγκο σχεδόν 100 χιλ τεμαχίων. Η πτώση αυτή λαμβάνει χώρα κοντά στα υψηλά έτους και γι αυτό δεν μας προβληματίζει.

Ομοίως, δεν μας προβληματίζει η σημερινή πτώση -1,50% της ΤΕΝΕΡΓ από το χθεσινό υψηλό έτους. Συνηθως προβληματιζόμαστε όταν μια μετοχή σημειώνει πτώση με καθοδική διάσπαση στήριξης – χαμηλού διμήνου ή τριμήνου.

Νέα χαμηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι αδελφές ΙΝΤΚΑ και ΙΝΛΟΤ.

Καμία μετοχή δεν συσσωρεύεται σήμερα ενώ διανέμεται η ΙΝΛΟΤ.

Ο ΣΑΡ σήμερα διασπά καθοδικά εμφανέστατη στήριξη αλλά με ημερήσια πτώση -0,30% που δεν είναι επαρκής για να επιβεβαιώσει πολύ έγκυρο σήμα πωλήσεων (είναι σήμερα μικρής εμβέλειας).

Θα επιστρέψουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text