Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ πισωγύρισε σήμερα, Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018, προς τα χαμηλά των 750 μονάδων

Ο ΓΔ πισωγύρισε σήμερα, Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018, προς τα χαμηλά των 750 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίστηκε και σήμερα με τους ίδιους ρυθμούς, (με χαμηλή μεταβλητότητα τιμών και χαμηλούς όγκους), η δίμηνη μέχρις στιγμής άπνοια της αγοράς με τον ΓΔ να κλείνει με μικρή σχετικά πτώση -0,75% (στις 755 μονάδες), με πολύ μικρό τζίρο, (18 εκατ) και με λίγο χειρότερη πτώση, κατά μέσον όρο -1,10%, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, από τα τέλη Μαΐου έως σήμερα, επί 70 ημερολογιακές μέρες, ο ΓΔ διαγράφει συμμετρικό συμπιεζόμενο προς τα δεξιά συμμετρικό τρίγωνο με άνω κατερχόμενη πλευρά την Ν-Κ-Μ-Ρ και κάτω ανερχόμενη πλευρά την Χ-Η-Ε-Ζ. Επειδή το εν λόγω τρίγωνο βρίσκεται κοντά στα χαμηλά του έτους 2018, και κάτω του σημαντικού κινητού μέσου ΑΚΜ200, οι πιθανότητες είναι, λόγω καθοδικής τάσης, υπέρ της καθοδικής διάσπασης του τριγώνου και προσέγγισης των 700 μονάδων.

Στρατηγική για αύριο, Παρασκευή, 3/8/2018

Εάν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τον πυθμένα Ζ των 750 μονάδων που στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχει γίνει Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών, το ΤΧ θα μειώσει οριακότατα την μετοχική του έκθεση από 25% σε 20%. Αντίθετα, εάν ο ΓΔ κλείσει με μεγάλη άνοδο άνω του +1,50% δεχόμενος σήματα αγορών από τον προστροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδ Eurocapital, σελ 54) το ΤΧ θα αυξήσει αποφασιστικά την μετοχική του έκθεση από 25% σε 50-60%.

Μετοχές

Πτωτικό ήταν σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να κλείνουν αρνητικά και το 1/3 θετικά ενώ μόνον μια μετοχή, η ΕΥΡΩΒ, σημείωσε μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% και επίσης μια, η ΙΝΛΟΤ, σημείωσε μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσίασε σήμερα με την άνοδό της, μόνον μερικώς η ΙΝΛΟΤ που πέτυχε μεγάλη άνοδο +6,30% με μεγάλους όγκους 1,63 εκατ τεμαχίων διαγράφοντας αρκετά ελκυστικό σχηματισμό ακίδας πυθμένα τύπου V.

Πολύ περισσότερο από την ΙΝΛΟΤ μας εντυπωσίασε σήμερα ο ΑΝΕΜΟΣ ο οποίος με καλή άνοδο +2% και μέτριο όγκο 16 χιλ τεμαχίων διέσπασε οριακότατα, για μισό λεπτό του ευρώ, σχηματισμό παραλληλογράμμου δίδοντας σήματα ενίσχυσης θέσεων. Ο ΑΝΕΜΟΣ έχει χαμηλή σχετικά εμπορευσιμότητα και ένας ιδιώτης επενδυτής, εάν αποκτήσει αυτή τη μετοχή, ίσως δυσκολευτεί να την πουλήσει επειγόντως, σε μια-δυο συνεδριάσεις, με θέσεις άνω των 10.000 τεμαχίων ή αξίας περίπου 20.000 ευρώ.

Σήμερα είχαμε συσσωρεύσεις σε ΙΝΛΟΤ και διανομές σε καμία μετοχή ενώ νέα υψηλά έτους σημείωσε ο ΑΝΕΜΟΣ και νέα χαμηλά τετραμήνου ο ΣΑΡ.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ αν ο ΓΔ κάνει την έκπληξη και κλείσει αύριο με άνοδο άνω του +1,50%. Έχουμε σαν υποψήφιες τις, ΟΛΠ, ΚΡΙ, ΑΝΕΜΟ, ΥΓΕΙΑ και ΚΟΥΕΣ, που βρίσκονται ελάχιστα κάτω από έγκυρη αντίσταση την οποία εύκολα μπορούν να διασπάσουν ανοδικά.

Θα επανέλθουμε αύριο στις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text