Αρχική | Ειδήσεις | Φοροδιαφυγή - Διαφθορά | «Λαβράκια» έβγαλε η εφορία στη Μύκονο

«Λαβράκια» έβγαλε η εφορία στη Μύκονο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Λαβράκια» έβγαλε η εφορία στη Μύκονο

Σειρά παρατυπιών, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων POS συνδεδεμένα με την Ελβετία, αλλά και μη έκδοση αποδείξεων, εντόπισε στη Μύκονο το κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Aρχής Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Τρίαινα». Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατάστημα Lοuis Vuitton στη Χώρα της Μυκόνου εντοπίστηκαν δύο POS συνδεδεμένα με την Ελβετία ενώ άλλο ένα βρέθηκε στο κατάστημα της ίδιας εταιρείας στο Nammos Village. Σύμφωνα με πηγή της ΑΑΔΕ, τα POS θα έπρεπε να είναι συνδεδεμένα με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Τα POS κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο κατάστημα της Louis Vuitton στο εμπορικό κέντρο Nammos Village, βρέθηκαν Ισπανοί εργαζόμενοι που είναι ασφαλισμένοι σε ισπανικό ασφαλιστικό φορέα. Πηγές μεταδίδουν ότι ελέγχεται η νομιμότητα της συγκεκριμένης πρακτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απασχόληση ξένων εργαζομένων σε χώρα μέλος της Ε.Ε. και η ασφάλισή τους σε ξένο ασφαλιστικό φορέα προβλέπονται από την κοινοτική νομοθεσία υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό ασφάλισης Α1.

Επίσης, στο στόχαστρο των αρχών φορολογικής διοίκησης μπήκε και το κέντρο «Καλούα» στην Παράγκα της Μυκόνου, όπου διαπιστώθηκε, ύστερα από τη διενέργεια σχετικού ελέγχου, ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις ύψους 3.500 ευρώ, ενώ στο κατάστημα τουριστικών ειδών, που λειτουργεί στον ίδιο χώρο, εμπορεύματα δεν είχαν τιμολόγια αγοράς. Στο συγκεκριμένο κέντρο επιβλήθηκε λουκέτο διάρκειας 48 ωρών.

Επιπλέον, στο γνωστό εστιατόριο «Κατρίν», το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Μυκόνου, κατασχέθηκαν οι ημερήσιες εισπράξεις ύψους 19.000 ευρώ διότι διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση είχε ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές προς την εφορία ύψους 380.000 ευρώ. Σε αντίστοιχα δυσμενή θέση βρέθηκε και μεγάλο πλυντήριο στη χώρα της Μυκόνου, στο οποίο επιβλήθηκε λουκέτο 48 ωρών, καθώς δεν είχε κόψει 67 αποδείξεις ύψους 13.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση των ελεγκτών της φορολογικής διοίκησης βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μύκονο από την Κυριακή, ενώ σε αυτή συμμετέχουν 56 ελεγκτές.

Ο σχεδιασμός της επιχείρησης «Τρίαινα» προβλέπει ότι το κλιμάκιο των ελεγκτών παραμένει μέσα στην υπό έλεγχο εταιρεία μέχρι να κλείσει το ταμείο, έτσι ώστε να αποκτήσει μια σαφή εικόνα για το ύψος των ημερήσιων εισπράξεων υπό τη δική του παρακολούθηση. Τις ημερήσιες εισπράξεις τις συγκρίνουν με τα έσοδα που έχει δηλώσει η επιχείρηση τις προηγούμενες ημέρες και στην περίπτωση που υπάρχουν μεγάλες διαφορές, οι ελεγκτές ξεκινούν σε βάθος ελέγχους, όπου τα πρόστιμα είναι υψηλότερα. Σε δεύτερη φάση το κλιμάκιο εξετάζει τις ταμειακές μηχανές, δηλαδή προσπαθεί να διαπιστώσει αφενός εάν είναι δηλωμένες αφετέρου εάν είναι «πειραγμένες». Σε ένα τρίτο επίπεδο, ελέγχονται οι υποχρεώσεις της εκάστοτε επιχείρησης. Αφού διαπιστωθεί ότι η επιχείρηση έχει αποδώσει τον ΦΠΑ που της αναλογεί, εξετάζεται ύστερα εάν έχει ληξιπρόθεσμα χρέη τα οποία δεν έχουν ρυθμιστεί από τους υπόχρεους. Η διαπίστωση ύπαρξης οφειλών εκτός ρύθμισης ενεργοποιεί τις ισχύουσες διατάξεις, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον ελεγκτικό μηχανισμό να προχωρήσει σε κατάσχεση όσων χρημάτων ή επιταγών βρεθούν στο ταμείο.

Πηγή: kathimerini.gr

26

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text