Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σήματα μεσοπρόθεσμων πωλήσεων τείνει να δώσει σήμερα (Παρ, 10.8.2018) ο ΓΔ με καθοδική διάσπαση του Χαμηλού κλεισίματος 20 ημερών των 750 μονάδων.

Σήματα μεσοπρόθεσμων πωλήσεων τείνει να δώσει σήμερα (Παρ, 10.8.2018) ο ΓΔ με καθοδική διάσπαση του Χαμηλού κλεισίματος 20 ημερών των 750 μονάδων.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σήματα μεσοπρόθεσμων πωλήσεων τείνει να δώσει σήμερα (Παρ, 10.8.2018) ο ΓΔ με καθοδική διάσπαση του Χαμηλού κλεισίματος 20 ημερών των 750 μονάδων.

Δύσκολη, από διαγραμματικής άποψης του ΓΔ, είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο εν λόγω δείκτης, όπως βλέπουμε στο γράφημα, με μέτρια πτώση -0,52% και μέτριο για τις ημέρες τζίρο 20 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο, ακουμπά αυτή τη στιγμή (2.50 μμ) το Χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών που βρίσκεται στις 750 μονάδες.

Κλείσιμο του ΓΔ κάτω των 750 μονάδων πιθανόν να απογοητεύσει τους επενδυτές, ιδίως του ξένους που το τελευταίο καιρό εγκαταλείπουν τα περιφερειακά χρηματιστήρια προς τα αμερικανικά και μερικά ευρωπαικά, και να εντείνουν την έξοδό τους από το αδύναμο ελληνικό χρηματιστήριο.

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη θα φανεί ότι μπορεί να αποτραπεί μόνον εάν ο ΓΔ σημειώσει άμεσα έγερση ξεπερνώντας τον μέσον άξονα των 762 μονάδων του 20ήμερου εύρους του. Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 762 μονάδων, αυτός θα είναι καταδικασμένος να διασπάσει καθοδικά τις 750 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 750 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει οριακά την έκθεσή του (γιατί είναι ήδη μικρή) από 26% σε 20% πουλώντας τις πιο αδύναμες μετοχές του, αυτές που έχουν σημειώσει την μεγαλύτερη υποχώρηση από το υψηλό έτους 2018.

Μετοχές

Σήμερα δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη παρατήρηση σε κατιδίαν μετοχή, όπως ανοδική διάσπαση αγοραστικού στροφέα – υψηλού διμήνου, καθοδική διάσπαση πωλητικού στροφέα – χαμηλού διμήνου, νέα υψηλά / νέα χαμηλά έτους, συσσωρεύσεις / διανομές κα, εκτός του ότι αρκετές μετοχές πλησιάζουν επικίνδυνα τους πωλητικούς στροφείς τους όπως οι, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΦΡΛΚ, ΙΑΣΩ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΒΙΟ, ΜΥΤΙΛ, ΤΙΤΚ κα, όπως το ίδιο κάνει ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ που πλησιάζει την έγκυρη στήριξή του των 780 μονάδων (τρέχουσα τιμή 810).

Ποιες μετοχές θα πουλήσει σήμερα το ΤΧ αν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το ΧΚ20 των 750 μονάδων. Σαν trend following χαρτοφυλάκιο που είναι, θα πουλήσει τις μετοχές που έχουν σημειώσει τις πιο μεγάλες υποχωρήσεις από τα υψηλά του 2018 και είναι οι ΜΥΤΙΛ και ΦΡΛΚ.

Θα επανέλθουμε με το ενδοσυνεδριακό σχόλιο της Δευτέρας, 13/8.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text