Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Το επίπεδο των 700 μονάδων λειτούργησε σήμερα (Τετ, 22/8/18) με επιτυχία σαν στήριξη με τον ΓΔ να βρίσκεται τώρα στις 715 μονάδες

Το επίπεδο των 700 μονάδων λειτούργησε σήμερα (Τετ, 22/8/18) με επιτυχία σαν στήριξη με τον ΓΔ να βρίσκεται τώρα στις 715 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μια ώρα μετά το άνοιγμα υποχώρησε στις 700 μονάδες και τότε εξερράγη ισχυρή ανοδική αντίδραση που τον έχει φέρει αυτή τη στιγμή (4.30 μμ) στις 414 μονάδες (+1,35%). Όμως ο τζίρος είναι μετριότατος και δύσκολα θα πιάσει τα 45 εκατ στο κλείσιμο.

Εμείς, το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, για να αρχίσουμε να αλλάζουμε τα αισθήματά μας από απαισιόδοξα σε αισιόδοξα απαιτούμε πολύ περισσότερη δύναμη από την αγορά και συγκεκριμένα, θα θέλαμε να προσεγγίσει ο ΓΔ τον μέσον άξονα των 733 μονάδων του 20ήμερου εύρους του όπου σε λίγες μέρες θα συμπέσει ο ΕΚΜΟ30.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 733 μονάδων, η πτώση κάτω των 700 μονάδων θα είναι αναπόφευκτη (δηλαδή είμαστε ακόμα απαισιόδοξοι).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι οι ανοδικές αντιδράσεις των μετοχών που σημείωσαν πολύ μεγάλες διορθώσεις κατά το πρώτο 20ήμερο του Αυγούστου. Από το σύνολο των 47 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε, οι 32 σημειώνουν άνοδο άνω του +1% και εξ αυτών οι 18 αντιδρούν μετά από υπερβολικά μεγάλες 20ήμερες πτώσεις και μόνον 4, οι ΚΡΙ, ΜΟΗ, ΣΑΡ και ΟΤΕ, βρίσκονται σε ανοδική τάση κοντά σε στροφείς σχηματισμών αναμονής. Οι δε μετοχές με τις μεγάλες ανόδους άνω του +3%, οι ΙΝΛΟΤ, ΜΙΓ, ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ, δεν διακινούν σήμερα μεγάλους όγκους.

Οι τράπεζες σήμερα σημειώνουν μεγάλες ανόδους αλλά με μέτριο τζίρο η δε άνοδος του ΔΤΡ +2,60% είναι πολύ μικρή συγκρινόμενη με την αυγουστιάτικη πτώση -18%.

Είναι λοιπόν νωρίς να μιλήσουμε για ανοδική αναστροφή τάσης.

Οι αδελφές ΕΛΧΑ και ΣΕΝΕΡ δείχνουν να διανέμονται κάτω από κρίσιμες στηρίξεις.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text