Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά από διήμερη ισχυρή ανοδική αντίδραση της αγοράς από τις 700 μονάδες του ΓΔ, σήμερα Παρασκευή, 24/8/2018, επήλθε ήπια διόρθωση

Μετά από διήμερη ισχυρή ανοδική αντίδραση της αγοράς από τις 700 μονάδες του ΓΔ, σήμερα Παρασκευή, 24/8/2018, επήλθε ήπια διόρθωση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Νορμάλ ήταν η σημερινή συνεδρίαση με την έννοια ότι μετά από διήμερη ανοδική αντίδραση του ΓΔ ύψους 23 μονάδων ή +3,20%, ακολούθησε ήπια διόρθωση 6 μονάδων ή -0,87% (στις 824 μονάδες) η οποία λόγω μικρού μεγέθους και μικρού τζίρου (20 εκατ) δεν απειλεί με ακύρωση την διήμερη ανοδική αντίδραση.

Για να απειληθεί με ακύρωση η αναφερθείσα ανοδική αντίδραση θα πρέπει η διόρθωση του ΓΔ να κατέλθει κάτω από την μέση της ανοδικής αντίδρασης δηλ κάτω των 717 μονάδων.

Όσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 717 μονάδες ή ακόμα καλύτερα πάνω από κυλιόμενη κορυφή του των 728 μονάδων, θα υπάρχει ελπίδα ανοδικής αναστροφής της 7μηνης καθοδικής τάσης. Αντίθετα, αν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 717 μονάδων, τότε θα είναι πιθανό να δούμε επίπεδα κάτω των 700 μονάδων.

Στρατηγική για την Δευτέρα, 27/8/2018

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει αύριο πράξεις (αγορές) εκτός εάν ο ΓΔ πετύχαινε ένα πολύ δυνατό κλείσιμο άνω του +2% (διέγερση προστροφέα).

Μετοχές

Καθοδικά έκλεισαν σήμερα τα 2/3 των μετοχών και ανοδικά το 1/3 με δύο μετοχές, ΣΑΡ και ΕΥΔΑΠ, να κλείνουν χειρότερα του -3% ενώ καμία δεν έκλεισε καλύτερα του +3%.

Καμία μετοχή δεν μας εντυπωσίασε σήμερα με την μεταβολή τιμής και το ύψος των όγκων, ούτε και οι αναφερθείσες ΣΑΡ και ΕΥΔΑΠ καθότι έκλεισαν σε ουδέτερη περιοχή (στη μέση μεταξύ υψηλού και χαμηλού 40 ημερών) και με μικρούς όγκους.

Μετοχές που κινούνται λίγο κάτω του στροφέα – Υψηλού διμήνου-τριμήνου δηλαδή, έτοιμες να δώσουν μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών. Είναι οι, ΕΛΛ, ΜΟΗ, ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΥΓΕΙΑ και ΑΝΕΜΟΣ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ (συγνώμη για την σημερινή καθυστέρηση).


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text