Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα (Τετ,29.8.18) παγιώνει και επαυξάνει οριακά τα σημαντικά κέρδη +5% του τελευταίου 10ημέρου του Αυγούστου

Ο ΓΔ σήμερα (Τετ,29.8.18) παγιώνει και επαυξάνει οριακά τα σημαντικά κέρδη +5% του τελευταίου 10ημέρου του Αυγούστου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους κατέχοντες μετοχές είναι και η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (αντί να διορθώσει όπως θα έπρεπε), διατηρεί και ενισχύει οριακά (+0,20%, στις 739 μονάδες, στις 4.10 μμ) την μεγάλη άνοδο των 35 μονάδων ή +5% των τελευταίων 6 συνεδριάσεων. Ο σημερινός συνολικός τζίρος θα διαμορφωθεί περίπου στον μέσον όρο των 30 εκατ της εποχής ενώ το διεθνές περιβάλλον είναι μάλλον θετικό με ανάκαμψη στην Ευρώπη και στις αναδυόμενες και με νέα ιστορικά υψηλά στις ΗΠΑ.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ σήμερα προσπαθεί να διασπάσει ανοδικά τον ΕΚΜΟ30 των 739 μονάδων, ενδεχόμενο το οποίο για εμάς δεν αποτελεί σήμα αγορών. Σήμα αγορών θα είχαμε εάν ο ΓΔ σημείωνε μια μεγάλη ημερήσια άνοδο άνω του +1,50%, κάτι που δεν φαίνεται να γίνεται σήμερα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 17% με μετοχές και 83% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 6/10 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά τα 4/10 ενώ 6 μετοχές, οι ΝΗΡ, ΙΝΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤ, ΛΑΜΔΑ, ΑΒΑΞ και ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήριο την ποσοστιαία άνοδο, τους όγκους και την διαγραμματική θέση, θεωρούμε την ΛΑΜΔΑ που διασπά ανοδικά με δύναμη τον στροφέα – υψηλό κλείσιμο διμήνου των 6,40 ευρώ με μεγάλη άνοδο +4,38% και μεγάλους όγκους 250 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Και ο ΝΗΡ διασπά ανοδικά σχηματισμό βραχυμεσοπρόθεσμης ανάπαυλας αλλά με πολύ μικρό τζίρο περίπου 10 χιλ ευρώ.

Ο ΜΥΤΙΛ αρχίζει να μας πείθει ότι η εταιρία δεν θα έχει πρόβλημα με τους αμερικανικούς δασμούς. Η σημερινή του άνοδος πλησιάζει το +3% με μεγάλο όγκο 380 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Όμως δεν διασπά ανοδικά κάποια αντίσταση ώστε να κάνουμε αγορές, παρά μόνον αντιδρά ανοδικά από υπερπωλημένη περιοχή.


Παρομοίως, και οι ΑΒΑΞ, ΕΛΛΑΚΤ, ΙΝΤΚΑ, ΜΙΓ και ΔΕΗ με τις μεγάλες σημερινές ανόδους τείνουν να εξαλείψουν τις υπερπωλημένες καταστάσεις στις οποίες βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες.

ΕΛΠΕ : Δίνουν μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση του στροφέα – υψηλού διμήνου των 6,35 ευρώ.

Στον αντίποδα, η ΚΡΙ σήμερα διασπά καθοδικά την εμφανή στήριξη των 3,95 ευρώ με μεγάλο για αυτήν όγκο 13 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Ισως να χρειάζεται ελάφρυνση θέσεων και όχι μηδενισμό θέσεων γιατί η σημερινή διάσπαση μπορεί να αποτελεί whipsaw.

Ο Δείκτης Τραπεζών σήμερα διατηρε περίπου αμετάβλητος (ΔΤΡ -0,15%) κρατώντας τα μεγάλα κέρδη +10% των τελευταίων 6 συνεδριάσεων.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text