Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα σήμερα (Παρ, 31/8/18) η διόρθωση του ΓΔ στην ευρύτερη περιοχή των 700-750 μονάδων

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα σήμερα (Παρ, 31/8/18) η διόρθωση του ΓΔ στην ευρύτερη περιοχή των 700-750 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ανησυχεί προς το παρόν η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς η διήμερη μέχρις στιγμής πτώση του ΓΔ έχει μέγεθος 11 μονάδων (3 μονάδες χθες και 8 σήμερα στις 4.10 μμ) ή -1,50% από την προχθεσινή κορυφή, η οποία πτώση είναι πολύ μικρή συγκρινόμενη με την ανοδική αντίδραση +5,40% του τελευταίου 10ημέρου του Αυγούστου. Δηλαδή το τρέχον καθοδικό retracement της αναφερθείσας ανοδικής αντίδραση ανέρχεται σε 1,50 / 5,40 = 27% και για να ανησυχήσουμε ότι η ανοδική αντίδραση θα κινδύνευε από κατάρρευση θα έπρεπε το retracement να έφτανε το 50% με τον ΓΔ να πέφτει κάτω από τις 724 μονάδες  (αυτή τη στιγμή ο ΓΔ βρίσκεται στις 731).

Όσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 724 μονάδες, θα διατηρούμε κάποιες ελπίδες για ανάπτυξη βιώσιμης ανοδικής αγοράς προς τις 800 μονάδες του ΓΔ. Αντίθετα, αν ο ΓΔ πέσει κάτω των 724 μονάδων, τότε πιθανόν να ανακύψει πρόβλημα επαναφοράς της καθοδικής τάσης προς τις 700 μονάδες ή και χαμηλότερα.

Αιτίες της παρούσας διόρθωσης είναι, πρώτον, η αδιαφορία που επέδειξαν οι επενδυτές και αναλυτές στην έξοδο του Ελληνικού Δημοσίου από τα μνημόνια και δεύτερον, οι διεθνείς πιέσεις προς τις αναδυόμενες χώρες (Τουρκία, Αργεντινή, Βραζιλία και Ρωσία) καθώς και προς στα ιταλικά Ομόλογα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 17% με μετοχές και 83% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 3/4 των 47 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 1/4 ενώ 4 μετοχές, ο ΝΗΡ συν τις τραπεζικές ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ) σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -6% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να ενισχύεται περισσότερο του +3%.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι οι έντονες πιέσεις προς τις τραπεζικές μετοχές με τον ΔΤΡ να χάνει αυτή τη στιγμή -3,60% συμπληρώνοντας 33% καθοδικό retracement της μεγάλης εκτίναξης +10,50% του τελευταίου 10ημέρου Αυγούστου. Η τόσο μεγάλη υποχώρηση του ΔΤΡ δεν θα πρέπει να μας παραξενεύει δεδομένου ότι οι τραπεζικές μετοχές έχουν εδώ και 10 χρόνια πολύ μεγάλη volatility.

Και δεύτερο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η άριστη συμπεριφορά των θερινών winners (ΤΕΝΕΡΓ, ΑΝΕΜΟΥ, ΚΟΥΕΣ, ΥΓΕΙΑΣ) που σήμερα στέκονται σχεδόν αμετάβλητες (ο ΑΝΕΜΟΣ με μέτρια άνοδο σε νέα υψηλά έτους, πάνω από τα 2 ευρώ) καθώς και μερικών μετοχών που όντας στα μέσα Αυγούστου υπερπωλημένες, σημείωσαν κατά το τελευταίο δεκαήμερο Αυγούστου μεγάλες ανοδικές αντιδράσεις (πχ ΛΑΜΔΑ, ΙΝΤΚΑ, ΕΛΧΑ, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛ κα) που σήμερα κρατούντο ύψος τους  αρκετά ικανοποιητικά.

Και δύο θετικές επισημάνσεις, η ΕΛΧΑ με μικρή άνοδο τείνει να διασπάσει ανοδικά τον στροφέα της – υψηλό διμήνου των 1,56 ευρώ και η ΛΑΜΔΑ με ικανοποιητική άνοδο τείνει να διασπάσει το αγκίστρι της των 6,66.

Και τρεις αρνητικές επισημάνσεις, οι ΑΔΜΗΕ, ΚΡΙ και ΑΡΑΙΓ, τείνουν να διασπάσουν καθοδικά έγκυρες στηρίξεις τους.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text