Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κινδύνεψε σήμερα (Δευτ, 3/9/18) να διασπάσει κρίσιμα επίπεδα γεγονός που θα σήμαινε ότι επανήλθε σε πλήρη καθοδική τάση, αλλά τώρα, προς το τέλος της συνεδρίασης ανακάμπτει αποφεύγοντας τον κίνδυνο

Ο ΓΔ κινδύνεψε σήμερα (Δευτ, 3/9/18) να διασπάσει κρίσιμα επίπεδα γεγονός που θα σήμαινε ότι επανήλθε σε πλήρη καθοδική τάση, αλλά τώρα, προς το τέλος της συνεδρίασης ανακάμπτει αποφεύγοντας τον κίνδυνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Σχετικά δύσκολη ήταν η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση (-0,30%, στις 727 μονάδες στις 4.40 μμ) και με μέτριους για την εποχή όγκους (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) αδυνατεί να επαναφέρει σε ισχύ την ισχυρή +5,50% ανοδική αντίδραση τέλους Αυγούστου. Μάλιστα, στο μέσο της σημερινής συνεδρίασης είχε φτάσει να χάνει -1,40% καμπτόμενος  κάτω από τον κυλιόμενο πυθμένα Χ των 724 μονάδων που συμπίπτει με την μέση τιμή της αναφερθείσας ανοδικής αντίδρασης.

Όπως φαίνεται αυτή τη στιγμή, 4.40 μμ, ο ΓΔ θα κλείσει με πολύ μικρή μεταβολή ψηλότερα από τις κρίσιμες 724 μονάδες αφήνοντας ανέπαφες τις ελπίδες μας για ενδεχόμενη φθινοπωρινή ανοδική αγορά.

Αν όμως ο ΓΔ έκλεινε κάτω των 725 μονάδων, τότε θα γινόταν πιθανή (λόγω πλήρους καθοδικής τάσης) η επάνοδός του στα χαμηλά των 700 μονάδων ή και χαμηλότερα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 17% με μετοχές και 83% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Διπλή εικόνα παρουσιάζει σήμερα το πλάτος της αγοράς. Αυτή τη στιγμή ο ΓΔ κινείται με  οριακά αρνητικό πρόσημο παρά του ότι οι ανοδικές μετοχές είναι σχεδόν διπλάσιες από τις καθοδικές και αυτή η αντίφαση οφείλεται στην μεγάλη πτώση των δεικτοβαρών τραπεζών (ΔΤΡ -2,50%, κοντά στο χαμηλό έτους των 700 μονάδων).

Έτσι βλέπουμε τις μεγάλες χαμένες της σημερινής συνεδρίασης, τις ETE και ΠΕΙΡ, με απώλειες πάνω κάτω -5% (είχαν φτάσει και στο -7%) και παράλληλα τις κερδισμένες τις INLOT +6,20%, ΙΝΤΚΑ +3,20%, ΕΛΧΑ +2,50%, ΕΛΛΑΚΤ +2,38%, ΣΑΡ +2,22%, ΟΠΑΠ +2,11%, ΑΝΕΜΟ +2%, ΤΕΝΕΡΓ +2%   και ΟΛΘ +2%.

Στη δεύτερη ομάδα, των κερδισμένων, οι μεν  ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤ, ΟΠΑΠ και ΟΛΘ, μας αφήνουν μάλλον αδιάφορους διότι κινούνται σε ουδέτερες περιοχές, πολύ χαμηλότερα από σηματοδότες αγορών – έγκυρες αντιστάσεις, αλλά μας εντυπωσιάζουν οι ΕΛΧΑ, ΣΑΡ, ΑΝΕΜΟΣ και ΤΕΝΕΡΓ, που κινούνται κοντά στα ψηλά έτους ή σε νέα υψηλά έτους (οι ΤΕΝΕΡΓ και ΑΝΕΜΟΣ). Ο ΣΑΡ πλησιάζει τον στροφέα του – έγκυρη αντίσταση και η ΕΛΧΑ σήμερα τον διασπά με δύναμη ανοδικά δίδοντας εξαιρετικό σήμα αγορών.

Τέλος, η ΕΤΕ σήμερα μας απογοήτευσε με το άσχημο ντεμπούτο του reverse split 1:10 σημειώνοντας την μεγαλύτερη πτώση της ημέρας από εμπορεύσιμη μετοχή -4,10% σε νέα χαμηλά έτους.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text