Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να ανακτήσει τις 700 μονάδες, σήμερα (Τετ, 12/9,4:20) χωρίς επιτυχία

Ο ΓΔ προσπαθεί να ανακτήσει τις 700 μονάδες, σήμερα (Τετ, 12/9,4:20) χωρίς επιτυχία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ικανοποιεί η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ  έχει υποχωρήσει αυτή τη στιγμή  στις 693 μονάδες (+0,20%) από τις 701 μονάδες (+1,35%) που είχε βρεθεί προ τεσσάρων ωρών) δείχνοντας εμφανή αδυναμία.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, η τάση, δηλαδή η ορμή των τιμών, του ΓΔ είναι καθαρά καθοδική με μεγάλες πιθανότητες για συνέχιση.

Αναστροφή θα μπορούσε να γίνει μόνον αν ο ΓΔ αφού ξεπερνούσε την κυλιόμενη κορυφή του Χ των 705 μονάδων, ανακτούσε το μισό της μεγάλης βύθισης ΖΝ των αρχών Σεπτεμβρίου κλείνοντας πάνω από τις 715 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 715 μονάδων, το ΧΑ δεν θα μπορεί βρεί σωτηρία.

Οι δυο κύριες αιτίες της φετινής κακοδαιμονίας του ΧΑ (που είναι το δεύτερο πτωτικότερο ευρωπαικό χρηματιστήριο κατά το μέχρι τούδε 2018) είναι πρώτον, η μετακόμιση διεθνών κεφαλαίων και αποταμιευτών προς ΗΠΑ και δεύτερον, η απελπιστική κατάσταση που βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες λόγω κόκκινων δανείων και λόγω στασιμότητας των καταθέσεων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται σήμερα τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ δυο μετοχές, οι ΚΟΥΕΣ και ΓΡΙΒ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους λίγο πάνω από +3% σε σύγκριση με πάλι δυο μετοχές, τις ΟΛΘ και ΕΥΡΩΒ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3%.

Θετική εντύπωση μας κάνουν σήμερα οι εξής μετοχές :

ΚΟΥΕΣ : σημειώνει νέο υψηλό έτους με μεγάλη άνοδο +3,10% και μεγάλο γι αυτήν τζίρο, 60 χιλ ευρώ. Εμείς δεν εμπορευόμαστε ΚΟΥΕΣ λόγω μικρής ρευστότητας καθώς αυτή η μετοχή δύσκολα παρουσιάζει ημερήσιο τζίρο άνω των 20.000 ευρώ.

Επίσης, νέα υψηλά έτους σημειώνει σήμερα η τρέχουσα leader του ΧΑ, η ΤΕΝΕΡΓ, που έχει άνετα ξεπεράσει τα 6 ευρώ (σήμερα 6,24) και με μέση (δυο μηνών) ρευστότητα πάνω από 1 εκατ ευρώ.

ΕΛΠΕ : σήμερα δίνουν σήμερα ενίσχυσης θέσεων με ανοδική διάσπαση του στροφέα – υψηλού τριμήνου των7,39 ευρώ. Ο όγκος είναι ικανοποιητικός (κοντά στα 100 χιλ τεμάχια προβλεπόμενα στο κλείσιμο).

Ομοίως και η ΛΑΜΔΑ που έχει τελευταία αυξήσει την εμπορευσιμότητά της κοντά στις 500 χιλ ευρώ ημερησίως, καθώς με το σημερινό +0,80%, τείνει να διασπάσει ανοδικά κορυφή-αγκίστρι.

Στον αντίποδα, η ΕΛΧΑ με το σημερινό -2,80%, τείνει να αλλοιώσει την ανοδική της προδιάθεση του να διασπάσει στροφέα – υψηλό τριμήνου. Να δούμε όμως το κλείσιμο.

Τέλος, οι τράπεζες βρίσκονται σε δεινή θέση. O ΔΤΡ (-1,16% στις 610 μονάδες, σε νέο χαμηλό έτους) τείνει να διασπάσει τον πωλητικό στροφέα τριετίας των 600 ευρώ λύνοντας καθοδικά την τριετή συσσώρευση μετά την δραματική ΑΜΚ Δεκεμβρίου 2015. Οι τράπεζες αποτελούν το κυκλοφοριακό σύστημα μιας εθνικής οικονομίας καθώς κινούν το χρήμα σε όλους τους κλάδους της και σε όλους τους οικονομικά συμμετέχοντες. Αν οι τράπεζες δεν μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους, να μαζεύουν λεφτά από τους αποταμιευτές και ταμεία και να τα διοχετεύουν στους επενδυτές και στο κράτος, τότε το χρηματιστήριο και η χώρα θα έχουν πρόβλημα.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text