Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Τετ, 19/9/18, με μεγάλη άνοδο τιμών και μικρό τζίρο να ανακτήσει τις 700 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Τετ, 19/9/18, με μεγάλη άνοδο τιμών και μικρό τζίρο να ανακτήσει τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την σημερινή συνεδρίαση όπου ο ΓΔ σημειώνει ικανοποιητική άνοδο +1,30% (στις 695 μονάδες στις 4.20 μμ  ενώ πριν δυο ώρες είχε φτάσει τις 698 ή +1,66%) αλλά με μετριότατο τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με αμφιλεγόμενο το διεθνές περιβάλλον όπου οι ΗΠΑ είναι ενισχυμένες κοντά στα ψηλά έτους και η Ευρώπη και αναδυόμενες αποδυναμωμένες κοντά στα χαμηλά έτους.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, η εικόνα του ΓΔ, παρά την τριήμερη άνοδο, παραμένει απογοητευτική με τον δείκτη να κινείται σε σαφή καθοδική τάση.

Εμείς, οι trend followers, δεν αγοράζουμε στην πτώση ή στα χαμηλά αλλά στην υπέρβαση εμποδίων-αντιστάσεων. Για να ενδιαφερθούμε για τοποθετήσεις απαιτούμε, πρώτον, υπέρβαση του ψυχολογικού ορίου των 700 μονάδων, δεύτερον, υπέρβαση της κυλιόμενης κορυφής Χ των 705 μονάδων και, τρίτον, υπέρβαση του μέσου άξονα των 710 μονάδων του μηνιαίου εύρους του ΓΔ.

Τίποτα από τα τρία δεν έχει γίνει μέχρις στιγμής, άρα παραμένουμε σε αναμονή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Η σημερινή συνεδρίαση είναι σαφώς ανοδική με μόνον 8 μετοχές να σημειώνουν μικρές πτώσεις και από τις 40 υπόλοιπες που παρακολουθούμε οι 4, TITK, ΣΑΡ, ΕΧΑΕ και ΕΛΠΕ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6%.

Καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα με την άνοδο και όγκους της.

Τα ΕΛΠΕ δίνουν σήμερα σήματα ενίσχυσης θέσεων με ανοδική διάσπαση αγκιστριού (της πρώτης τοπικής κορυφής μετά από ανοδική διάσπαση υψηλού τριμήνου).

Σε νέα υψηλά έτους αναρριχώνται σήμερα οι 5 leaders της εποχής, οι, ΜΟΗ, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΝΕΜΟΣ, ΚΟΥΕΣ και ΚΡΙ.

Προσοχή στις ΕΛΧΑ και ΜΠΕΛΑ που γυροφέρνουν εμφανείς στηρίξεις τους με κίνδυνο να τις σπάσουν καθοδικά.

O ΔΤΡ ενισχύεται αυτή τη στιγμή κατά +1,30%, λίγο πάνω από τις 600 μονάδες (από τις 1150 του υψηλού έτους που σημαίνει ότι βρίσκεται ακόμα στο βάραθρο).

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text