Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ υπαναχωρεί σήμερα, Πέμπτη, 20/9/2018, προς τα χαμηλά των 680 μονάδων

Ο ΓΔ υπαναχωρεί σήμερα, Πέμπτη, 20/9/2018, προς τα χαμηλά των 680 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Απογοητευτική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μη μπορώντας να συνεχίσει την ασθενική (+1,60%) τετραήμερη ανοδική αντίδραση γύρισε σήμερα καθοδικά, αυτή τη στιγμή με πτώση -0,90% (στις 683 μονάδες,) και με μέτριους για την εποχή τζίρους (38 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, το σημερινό γύρισμα του ΓΔ αφήνει πίσω του την τοπική κορυφή Μ που βρίσκεται σε κατηφορική διάταξη με τις προηγούμενες κορυφές P, Ζ και Χ, επιβεβαιώνοντας την επικρατούσα καθοδική τάση.

Κάτω από τέτοιο αρνητικό σκηνικό, εμείς παραμένουμε εκτός αγοράς.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις (αγορές) το κατά 85% με μετρητά και 15% μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Πτωτικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται αρνητικά και το 1/3 ανοδικά ενώ μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σημειώνουν οι 5 τραπεζικές μετοχές και μεγάλη άνοδο μεγαλύτερη του +3% σημειώνει η ΚΡΙ.

H μετοχή της ημέρας: καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο, ίσως μόνον η ΚΡΙ η οποία όμως είναι μετοχή μικρής εμπορευσιμότητας.

Παρά την απογοητευτική εμφάνιση του ΓΔ, 4 μετοχές «έχουν το θράσος» να πετυχαίνουν και σήμερα νέα υψηλά έτους και είναι οι, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΝΕΜΟΣ, ΚΡΙ και ΚΟΥΕΣ.

Το πρόβλημα του ΓΔ δημιουργείται από τις τράπεζες. Σήμερα ο ΔΤΡ δέχεται νέο χτύπημα -5,50% βυθιζόμενος παρά 10 μονάδες στο πρόσφατο χαμηλό έτους των 560 μονάδων. Και όχι μόνον αυτό. Η εμπορευσιμότητα των τραπεζικών μετοχών μειώνεται αργά και σταθερά. Ήδη αυτό το καιρό η μέση ημερήσια εμπορευσιμότητα των 4 συστημικών τραπεζικών μετοχών έχει πέσει σχεδόν στα 15 εκατ αντιστοιχούντα στο 35% του συνολικού ημερησίου τζίρου του ΧΑ, ενώ στην αρχές του 2018 ο μέσος ημερήσιος τζίρος των τραπεζών ήταν 30 εκατ που αντιστοιχούσε στο 40% του συνολικού τζίρου και στα ψηλά της άνοιξης 2014 ο μέσος ημερήσιος τζίρος των τραπεζών ήταν περίπου 40 εκατ που αντιστοιχούσαν στο 45% του συνολικού ημερήσιου τζίρου. Ευτυχώς που έχουμε αρκετές (10-20) ισχυρές μη-τραπεζικές μετοχές συνήθως εξαγωγικών εταιριών που δεν έχουν πρόβλημα και οι τιμές τους κρατιόνται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text